De magische kerstsfeer van Charlotte

De magische kerstsfeer van Charlotte

Helemaal in de sfeer van kerstmis laten we onze administratieve collega Charlotte aan het woord.
Zij speelt als elf Tierlantijn mee in Kerstmagie, een nationaal kerstsprookje gegeven in 10 kerstkastelen. Het nieuwe, magische kerstverhaal met live acteurs wordt gespeeld doorheen 7 prachtige zalen met grandioze decors en fantastische lichteffecten.

Het verhaal:

Wat gebeurt er toch allemaal in het kasteel? Elfen zijn volop bezig met allerhande dure schilderijen en meubels uit het kasteel te halen en te verkopen aan de hoogste bieder. Maar mag dit zomaar?
Kerstavond nadert maar er is duidelijk iets grondig mis. Help jij het mysterie mee oplossen?
Klik op Kerstmagie in beeld – Bron HLN
Tickets via https://www.kerstmagie.be/

Heb je altijd al toneelkriebels gehad?


Charlotte: Nee, helemaal niet. Ik ben in december 2017 voor het eerst gaan kijken naar Kerstmagie, ik vond het zo leuk om te zien dat ik het jaar nadien opnieuw ben gaan kijken. Toen wist ik het zeker, ik wilde hier ook deel van uitmaken, dus schreef ik me in voor de casting. En in december 2019 deed ik voor de eerste keer mee als een dansende elf, een kleine acteerrol, maar ik was zo enthousiast dat ik eender welke rol zou gedaan hebben, als ik maar kon meedoen!

Dit jaar speel je elf Tierlantijn, is het een grote rol?


Charlotte: Ja, ik heb nu een hoofdrol, dat maakt het heel intensief, want in totaal speel ik deze maand mijn rol 101 keer. Aangezien het een nationale opvoering is, is er geen plaats voor improvisatie of eigen inbreng. Het moet gewoon perfect zijn, dat leg ik mezelf ook op, er elke keer opnieuw 100% voor gaan, mensen betalen hier tenslotte ook voor. Ik speel in het kasteel van Laarne, van 3 december t.e.m. 23 december doen we 344 voorstellingen voor een circa 12 000 bezoekers.

Waarschijnlijk ook tussen al die bezoekers gekende personen voor jou?


Charlotte: (lacht) Jazeker, mijn familie, mijn man, vrienden en collega’s. Maar mijn grootste fan is mijn 9-jarige zoon, hij vindt mama supergrappig als elf en is ook heel fier om me in mijn rol te zien spelen. We repeteren thuis ook veel samen, net zoals met mijn man of mama.

Vragen de repetities veel van je tijd? Want je werkt ook ’s avonds voor ons centrum.


Charlotte: Dat valt nog wel mee, deze zijn in het weekend en het is vooral zelf veel inoefenen. Wat mijn werk betreft, daar wordt altijd rekening mee gehouden. We worden in 3 teams verdeeld en soms valt mijn shift op een avond dat ik in CVO Focus werk, het is dan geen probleem om met iemand van de medespelers te wisselen. Dit maakt wel dat ik meerdere dagen na elkaar speel: vrijdag, zaterdag en zondag en ook nog op dinsdag. Als ik door een wissel bij iemand van een ander team kom te staan en dus niet mijn vertrouwde tegenspeler, dan wil ik vooraf altijd nog wel eens het stuk doornemen, want iedereen speelt zijn rol op zijn manier. En ik wil niets aan het toeval overlaten, ik wil keer op keer blije gezichten zien, dat maakt mijn dag echt goed!

Kan je jezelf vinden in elf Tierlantijn?


Charlotte: Ik kan me heel goed inleven in mijn personage . Al is het een sprookjeswereld, elf Tierlantijn is geen kuddedier, wil voet bij stuk houden en houdt niet van vernieuwing. Ikzelf kan me vooral vinden in het feit ik ook niet graag de massa volg, ik behoud graag mijn eigenheid. Dat wil elf Tierlantijn ook, maar op een iets traditionelere manier. Terwijl ik graag ook wel eens wat verandering wil, houdt de elf vast aan het klassieke patroon rond het kerstverhaal.

Heb je nog andere ambities binnen het toneel?


Charlotte: : Ik wil zolang het kan en mag blijven meespelen in kerstmagie. Het spelen en alles wat erbij komt kijken: opbouw, afbouw, flyeren, … Verder heb ik enkel op korte termijn nog plannen, voor een andere toneelstuk via mijn contacten bij Kerstmagie. Ik speel in februari en maart mee met het stuk “Miserabele jaren” te Laarne. Een oorlogsverhaal met een lach en een traan.

Zijn er ook hechte vriendschappen ontstaan door dit als hobby aan te vatten?


Charlotte: Ik heb er wel enkele mooie vriendschappen bijgekregen. Mensen zijn ook gewoon spontaner en opener doordat iedereen dit als hobby wil doen. De cast bestaat uit 65 spelers en de crew uit 25 personen, je leert altijd mensen kennen op welke manier dan ook. En dat in een magische sfeer elk jaar opnieuw.

Bezig met zoeken...