De Gazet van Donck, een creatie van onze cursisten Nederlands

De Gazet van Donck, een creatie van onze cursisten Nederlands

Met heel veel trots presenteren we onze eigen “Gazet van Donck” – klik hier voor de 3e editie. Het krantje is geen wondermiddel om Nederlands te leren maar een fantastische manier om deze cursisten eens in de spotlights te zetten en hen een podium te geven.

Naast onze taal leren in de klas gaan ze ook op stap om leerkrachten te interviewen of een samenwerking te doen met cursisten uit een andere richting. Zo merken ze dat andere mensen geïnteresseerd zijn in wie ze zijn en dat die anderen best wel moeite willen doen om rustig te praten of iets te herhalen. En het werkt ook onderling verbindend, ze leren iets over elkaars land, familie, hobby’s en interesses,…

Het krantje is per semester gegroeid, in het begin vertrok de leerkracht vanuit een heel gestructureerde opdracht (wat kan je goed? wat is je hobby?), in de 2de editie gingen de cursisten al uit de klas om iemand te interviewen en in de laatste editie schreef elk een persoonlijk artikel over een onderwerp dat hij/zij interessant vond. En het werd een topeditie!

Met felicitaties van het directieteam

Beste cursisten, wat een parel is deze gazet geworden! Dikke proficiat aan jullie allemaal, wij zijn heel fier op jullie!

Dit mooie initiatief kwam tot stand onder de enthousiaste aanmoedigingen van Elena Moeremans, collega NT2 (Nederlands voor anderstaligen). Elena, bedankt voor de enthousiaste begeleiding van je cursisten, de uitmuntende eindredactie, voor je vele werk als verantwoordelijke uitgever, fotograaf, artikelzetter, researcher, verantwoordelijke voor de abonnementen, klantenservice en zoveel meer. Top!

Bezig met zoeken...