CVO Focus verbreedt zijn horizon met Erasmus+

CVO Focus verbreedt zijn horizon met Erasmus+

Voor het derde opeenvolgende jaar kregen een aantal collega’s van CVO Focus de mogelijkheid om met een Erasmus+ beurs in het buitenland een cursus te volgen of kennis te maken met de werking van een ander centrum tijdens een zogenaamde jobshadowing. De ervaringen zijn gevarieerd maar de collega’s delen één gevoel: ze komen telkens erg enthousiast en met frisse ideeën terug.

Op internationaal bezoek


Siti en Colette laadden in La Laguna (Tenerife) hun rugzak vol met handige en state of the art IT-tools om taallessen dynamischer te maken. Saïda kon zich in Malta verdiepen in de mogelijkheden van Artificial Intelligence voor het onderwijs. Verspreiding onder de collega’s is al een feit of komt er binnenkort aan.

Anke en Inneke kregen de kans om een Spaans centrum voor volwassenenonderwijs (CEPA) te leren kennen in Plasencia, Extremadura. Ze werden daar prinselijk ontvangen, zowel door collega’s als cursisten. Wat brachten zij mee terug naar huis? Enthousiasme en ideeën om te differentiëren en om vakdoorbrekend te werken.

Aansluitend kwam er ook een collega uit Plasencia bij ons neuzen: hoe werkt CVO Focus, welke doelgroepen spreken we aan, op welke problemen botsen we en hoe pakken we die aan? Jesús volgde lessen Fotografie, Engels, NT2, koken, Spaans … en ging mee op excursie met een fotografieklas. Hij keerde huiswaarts met een koffer vol impressies, letterlijk en figuurlijk!

Met dank aan onze coördinator Internationalisering


Deze projecten zijn tot stand gekomen met dank aan onze coördinator Internationalisering, Ine Colpaert. Zij doet schitterend werk inzake contacten leggen, dossiers opmaken, aanvragen indienen, bezoeken plannen, delegaties begeleiden, eindrapporten schrijven, en zo veel meer. Dankzij haar enthousiast engagement kan CVO Focus vele buitenlandse horizonten verkennen!

Bezig met zoeken...