CVO Focus schakelt over naar code oranje – in fasen

CVO Focus schakelt over naar code oranje – in fasen

Als gevolg van de evolutie in de pandemiesituatie is op woensdag 14 oktober beslist dat het volwassenenonderwijs overschakelt naar code oranje, op basis van de huidige draaiboeken die de overheid ons heeft aangereikt. Dat hebben de ministers beslist in overleg met de virologen, de onderwijskoepels en de vakbonden. Dat moet uiterlijk tegen de start van de herfstvakantie gebeuren.

Gelet op de urgentie van de omschakeling doen we dit in CVO Focus gefaseerd. We geven jullie graag de volgende timing mee.

Week van 19 oktober – met de strikte veiligheidsmaatregelen die we blijven hanteren


 • Alle lessen gaan door zoals gepland, tenzij u hierover een ander bericht via mail of sms van ons of je leerkracht zou krijgen (bv. leerkracht afwezig).
 • Samen met jullie bereiden onze leerkrachten hun cursussen en klasgroepen voor op code oranje voor zo ver dit nog niet zou zijn gedaan (bv. Hoe werkt het ELO? Waar vind je het cursusmateriaal, opdrachten, agenda, feedback,…? Hoe gaan we communiceren? Heb je een juist mailadres aan ons doorgegeven?).

Fase 1 van de omschakeling – Week van 26 oktober


 • Afstandsonderwijs voor alle afdelingen/modules in ICT, Grafische technieken, Digitale fotografie, Computertechnicus, Talen op weekbasis, Administratie (Boekhoudkundig bediende)
  • Op maandag 26 oktober
  • Op dinsdag 27 oktober
  • Op donderdag 29 oktober
  • Op vrijdag 30 oktober
  • Uitzondering: woensdag 28 oktober = gewoon contactonderwijs
   (als compensatie voor woensdag 11 november = feestdag = verlofdag voor iedereen
 • Contactonderwijs voor de andere opleidingen zoals gepland. M.a.w. je kan nog naar school komen voor bv. culinaire en creatieve opleidingen, huishoudhulp, techniek, vrachtwagen, NT2, AAV, (taal)cursussen om de 14 dagen.

Week van 2 november: herfstvakantie – geen les


Fase 2 van de omschakeling – vanaf 9 november


 • Nieuw systeem van code oranje voor alle afdelingen
 • Het centrum sluit niet maar we schakelen over naar een combinatie van contactonderwijs (CO) en afstandsonderwijs (AO), op maat van elke afdeling.

Wat betekent code oranje voor jouw cursus?


Code oranje betekent dat dat we per campus maar de helft van het aantal cursisten per week mogen ontvangen. We zijn nu volop bezig om de situatie overal in kaart te brengen en de mogelijkheden per afdeling te bekijken. Daarbij proberen we maximaal rekening te houden met jullie noden en de input van onze leerkrachten.

Wat dit concreet voor jouw cursus zal betekenen, gaan we verder toelichten via een nieuw ELO-bericht, aangevuld met informatie van je leerkracht (bv. op welke data is er een contactmoment op school?) tegen uiterlijk 9 november. Blijf je mail dus checken.

Met het oog op de gezondheid van jullie en van ons hele team blijven we alle basismaatregelen (handhygiëne, verluchten/ventileren, social distancing, mondmaskers, …) strikt opvolgen, ook in code oranje. Pauzeren doe je in de eigen klasbubbel, je gaat niet rondlopen in het lokaal en je hebt dezelfde plaats gedurende de hele les. We hebben alles voor jou overzichtelijk samengebracht in een PowerPointpresentatie waarin je alles gemakkelijk kan nalezen. Klik hier.

Hoe lang code oranje?


Zoals jullie weten, kan geen enkele instantie een juiste uitspraak of prognose over een mogelijke einddatum doen. Maar in CVO Focus denken we ook graag proactief om rust, duidelijkheid en perspectief te creëren voor ons allemaal. Daarom maken we momenteel een planning op voor de rest van semester 1 (tot eind januari).

Mogelijk (en hopelijk!!!) mogen we al vroeger terug schakelen naar code geel van zodra de situatie en de overheden ons dit opnieuw toelaten. Wat zou het mooi zijn als we nieuwjaar 2021 in code geel zouden kunnen vieren, laat ons allemaal ons uiterste best doen hiervoor!

Ben je ziek? Of heb je een vermoeden van Covid?


Blijf aub thuis als je je ziek voelt, als je besmet zou zijn of een vermoeden van Covid heft. Informeer onmiddellijk je leerkracht. Samen kan je de mogelijkheid van een les op afstand bekijken of de leerstof inhalen via bv. het ELO.

Risicogroep in code oranje? Raadpleeg je arts


Als je tot een risicogroep zou behoren, bespreek dan eerst met je behandelende arts of je kan deelnemen aan de stages en/of fysieke lessen in het centrum. We zijn allemaal volwassenen, we vertrouwen hierbij graag op jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Je vindt een lijst van de risicogroepen op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen

Onze secretariaten blijven open


 • Onze secretariaten zullen open blijven maar we vragen uitdrukkelijk om zo weinig mogelijk naar onze balie te komen. Best maak je een afspraak via e-mail of telefonisch.
 • Ook hier moet je je mondmasker blijven dragen en de regels van social distancing (SD) respecteren.
 • Je kan wachten op de aangeduide plaatsen in de volgrij of tot iemand je binnenroept.
 • Ontsmet je handen bij het betreden en buitengaan van de gebouwen. We voorzien hiervoor graag handgels.
 • Je vult je gegevens in in ons plaatselijk logboek.
 • Onze medewerkers geven mogelijk nog extra richtlijnen die je moet opvolgen.

Zonder gezondheid, geen geluk of vrijheid


We willen vriendelijk blijven oproepen tot voorzichtigheid en veiligheid, bij en voor jullie allemaal, overal en altijd, en zeker ook in ons centrum. Niemand wil graag ziek worden, niemand wil iemand anders ziek maken, niemand wil graag in het ziekenhuis belanden. Daarom moeten we nu wijs zijn, allemaal samen. Wij zijn heel fier op jullie.

Zorg goed voor jezelf en de anderen


Met vriendelijke groet
Manuela De Plucker
Directeur CVO Focus

Bezig met zoeken...