Zalig zuiders koken

Zalig zuiders koken

Lekker voor alledag (80 lestijden)

We gaan op culinaire rondreis in de landen van de Middellandse Zee, Spanje, Italië, Marokko, Griekenland, Turkije… Je verkent de mediterrane keuken met ingrediënten van onder de zon. Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst.

Wat kan er aan bod komen?

  • Hartige hapjes zoals tapas, tortilla’s, bruchetta’s, tapenades en pesto’s
  • Mediterrane soepen
  • Foccacia, pizza
  • Typische mediterrane stoofpotjes met pit
  • Gerechten met schelp- en schaaldieren, inktvis, …
  • Couscous, pasta, rijstbereidingen zoals risotto
  • Specifieke degen zoals filodeeg
  • Lokale ingrediënten met een veelvuldige variatie aan groente, vis en zuiderse kruiden
  • Recepten met ricotta, mascarpone, mozzarella, feta, pecorino
  • Gebak, panna cotta, crèmes, sorbet, méringue uit verschillende windstreken

We maken van elk gerecht een mooie, zonnige creatie.

Hamme

Verbindingsstraat 66

Zalig zuiders koken    (maandagavond)cursusnummer: 212204942 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...