Zalig zuiders koken (wekelijks les)

Zalig zuiders koken (wekelijks les)Later gepland

Trendy koken (80 lestijden)

We gaan op culinaire rondreis in de landen van de Middellandse Zee, Spanje, Italië, Marokko, Griekenland, Turkije… Je verkent de mediterrane keuken met ingrediënten van onder de zon. Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst.

Wat kan er aan bod komen?

  • Hartige hapjes zoals tapas, tortilla’s, bruchetta’s, tapenades en pesto’s
  • Mediterrane soepen
  • Foccacia, pizza
  • Typische mediterrane stoofpotjes met pit
  • Gerechten met schelp- en schaaldieren, inktvis, …
  • Couscous, pasta, rijstbereidingen zoals risotto
  • Specifieke degen zoals filodeeg
  • Lokale ingrediënten met een veelvuldige variatie aan groente, vis en zuiderse kruiden
  • Recepten met ricotta, mascarpone, mozzarella, feta, pecorino
  • Gebak, panna cotta, crèmes, sorbet, méringue uit verschillende windstreken

We maken van elk gerecht een mooie, zonnige creatie.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...