Zakelijk Frans (VA) (25% e-learning)

Zakelijk Frans (VA) (25% e-learning)Later gepland

Frans voor vastgoed assistent (80 lestijden)

Een bekwame vastgoed assistent moet vlot over zakelijke en dagdagelijkse onderwerpen in het Frans kunnen communiceren. Deze cursus is dan ook een absolute aanrader voor mensen die zich meer willen toeleggen op het gesproken en geschreven Frans in de vastgoedsector, die hun arbeidskansen willen verhogen of gewoon hun woordenschat wat meer willen uitdiepen.

Je leert praktisch communiceren in een aantal eenvoudige situaties op het werk. Omdat Franstaligen regelmatig op zoek zijn naar een woonst of tweede verblijf in België, zal dit zeker van pas komen.

Op het programma staan o.a. de volgende onderwerpen:

 • Begroeten, jezelf en je (vastgoed)bedrijf voorstellen
 • Een telefoongesprek voeren, vlot telefoonnummers zeggen en noteren
 • Een naam spellen
 • Een klant verwelkomen, doorverwijzen en rondleiden doorheen een woonst
 • Klanten informatie geven omtrent hun droomwoning
 • Een reservatie maken of een afspraak verzetten of annuleren
 • Vlot diverse zakelijke mails in het Frans opstellen
 • Een eenvoudig zakelijk gesprek voeren

Bij deze onderwerpen ligt de focus op de vastgoedterminologie en woordenschat in het Frans. In alle praktische oefeningen krijg je tips voor professioneel onthaal, telefoneren en mails schrijven.

Per onderdeel is er aandacht voor schriftelijke communicatie maar de klemtoon ligt op een vlotte mondelinge taalvaardigheid. Deze vaardigheden worden verder uitgediept via creatieve spreek-, schrijf- en luisteroefeningen, door zakelijke praktijksituaties te creëren en goede voorbeeldbrieven aan te bieden.

Ken je nog geen Frans of zit deze kennis ver weg?
Deze cursus vereist een basiskennis van de Franse taal en grammatica. Het is aan te raden om al 2 jaar Frans gevolgd te hebben. Zit deze kennis ver weg? Geen nood, we organiseren ook een opfriscursus Frans (niveau Frans jaar 2).


Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus. Je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “Vastgoed assistent”.

Er is geen voorkennis vereist, maar een basiskennis van de taal en grammatica is nodig. Het is aan te raden om al 2 jaar Frans (richtgraad 1) gevolgd te hebben, of Frans M4 uit de opleiding Aanvullende algemene vorming afgewerkt of een gelijkwaardig attest behaald.

Zit deze kennis ver weg? Geen nood, we organiseren ook een Opfrissingscursus Frans (niveau Frans jaar 2).

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 8.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Handboek “Espace entreprise” (circa € 17,5).
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden, mogelijk aangevuld met een eindevaluatie.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...