Zakelijk Frans (HR) (25% e-learning)

Zakelijk Frans (HR) (25% e-learning)

Frans voor HR-assistent (80 lestijden)

Wil je vlot leren communiceren over zakelijke en dagdagelijkse onderwerpen in het Frans? Dan zit je met onze cursus Zakelijk Frans op de juiste plaats.

Deze cursus is een absolute aanrader voor mensen die zich meer willen toeleggen op het gesproken en geschreven Frans op kantoor, die hun arbeidskansen willen verhogen of gewoon hun woordenschat wat meer willen uitdiepen. Je leert praktisch communiceren in een aantal eenvoudige situaties op het werk.

Per onderdeel is er aandacht voor schriftelijke communicatie maar de klemtoon ligt op een vlotte mondelinge taalvaardigheid. Deze vaardigheden worden verder uitgediept via creatieve spreek-, schrijf- en luisteroefeningen, door zakelijke praktijksituaties te creëren en goede voorbeeldbrieven aan te bieden.

Op het programma staan o.a. de volgende onderwerpen:

 • Begroeten, jezelf en je bedrijf voorstellen
 • Een telefoongesprek voeren, vlot telefoonnummers zeggen en noteren, een naam spellen,..
 • Telefonisch een preselectie voor een sollicitatie uitvoeren, sollicitanten uitnodigen, afgewezen kandidaten beantwoorden
 • Vacatures opstellen
 • Een bezoeker verwelkomen en doorverwijzen
 • Een reservatie maken of een afspraak annuleren
 • Vlot diverse zakelijke mails in het Frans opstellen
 • Een eenvoudig zakelijk gesprek voeren binnen de specifieke werkcontext

Bij deze onderwerpen ligt de focus op de HR-gerelateerde zakelijke terminologie en woordenschat in het Frans. In alle praktische oefeningen krijg je tips voor professioneel onthaal, telefoneren en mails schrijven.

Ken je nog geen Frans of zit deze kennis ver weg?
Deze cursus vereist een basiskennis van de Franse taal en grammatica. Het is aan te raden om al 2 jaar Frans gevolgd te hebben. Zit deze kennis ver weg? Geen nood, we organiseren ook een Opfrissingscursus Frans (niveau Frans jaar 2).


Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “HR-assistent”.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Zakelijk Frans (HR) (25% e-learning)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222306657 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Zakelijk Frans (HR) (25% e-learning)    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 222306693 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist, maar een basiskennis van de taal en grammatica is nodig. Het is aan te raden om al 2 jaar Frans (richtgraad 1) gevolgd te hebben, of Frans M4 uit de opleiding Aanvullende algemene vorming afgewerkt of een gelijkwaardig attest behaald.

Zit deze kennis ver weg? Geen nood, we organiseren ook een Opfrissingscursus Frans (niveau Frans jaar 2).

 

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

 • Handboek “Espace entreprise” (circa € 17,5).
 • Extra cursusmateriaal en kopieën (circa € 5,00)
 • Oefeningen staan op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Je krijgt tussentijdse opdrachten. Op het einde wordt een schriftelijke en mondelinge proef afgenomen.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...