Wereldkeuken

Wereldkeuken

Trendy koken (80 lestijden)

Wij nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis met een schat aan recepten uit landen over de hele wereld. Uit alle windstreken werken we gerechten uit met de typische grondstoffen, kooktechnieken en eetgewoonten die elk land uniek maken. Aan de hand van volledige menu’s worden de belangrijkste wereldkeukens en de evolutie van de Europese keuken op tafel gebracht.

Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst. Ook de nieuwe trends inzake kooktechnieken komen aan bod. Kortom, een niet te missen rijke aanvulling op de klassieke keuken, met onvergetelijke smaakcombinaties!

Enkele mogelijke haltes op onze culinaire reis rond de wereld:

  • Frankrijk: soupe au pistou, forelfilet met pastis en auberginekaviaar, taart met perzik en amandel
  • Spanje: tapas, Zuiderse quiche met chorizo en paprika, Zarzuela met knoflookbrood, taartje met sherry en geitenkaas
  • Azië: bamboe-bali van vis, kip met Thaise curry, gebakken banaan met kokos en citroen
  • Groot-Brittannië: zalm- en schelvistartaar, lamsfilet met fijne kruiden en gestoomde groenten, gemarineerde peren in portwijn met Stiltonkaas en walnoten

Hamme

Verbindingsstraat 66

Wereldkeuken    (woensdagavond)cursusnummer: 202103637 - Uiterste inschrijvingsdatum is 02/12/2020.

Lokeren

Brouwerijstraat 5

Wereldkeuken    (maandagavond)cursusnummer: 202103543 - Uiterste inschrijvingsdatum is 14/12/2020.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

Cursusgeld: € 120
Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

  • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
    • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
    • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
    • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
  • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

  • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
    Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
  • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Vanaf 17 augustus kan je opnieuw online inschrijven en dit vanaf 14.00 uur.

Bezig met zoeken...