Wereldkeuken (wekelijks les)

Wereldkeuken (wekelijks les)

Trendy koken (80 lestijden)

Wij nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis met een schat aan recepten uit landen over de hele wereld. Uit alle windstreken werken we gerechten uit met de typische grondstoffen, kooktechnieken en eetgewoonten die elk land uniek maken. Aan de hand van volledige menu’s worden de belangrijkste wereldkeukens en de evolutie van de Europese keuken op tafel gebracht.

Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst. Ook de nieuwe trends inzake kooktechnieken komen aan bod. Kortom, een niet te missen rijke aanvulling op de klassieke keuken, met onvergetelijke smaakcombinaties!

Enkele mogelijke haltes op onze culinaire reis rond de wereld:

  • Frankrijk: soupe au pistou, forelfilet met pastis en auberginekaviaar, taart met perzik en amandel
  • Spanje: tapas, Zuiderse quiche met chorizo en paprika, Zarzuela met knoflookbrood, taartje met sherry en geitenkaas
  • Azië: bamboe-bali van vis, kip met Thaise curry, gebakken banaan met kokos en citroen
  • Groot-Brittannië: zalm- en schelvistartaar, lamsfilet met fijne kruiden en gestoomde groenten, gemarineerde peren in portwijn met Stiltonkaas en walnoten

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Wereldkeuken (wekelijks les)    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 202103587 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

Cursusgeld: € 120
Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie: de leerkracht begeleidt je in het aanleren van de verschillende technieken en brengt je vorderingen in kaart. We werken niet enkel beoordelend maar met regelmatig stimulerende feedback.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...