Websites bouwen met Wix – deel 1

Websites bouwen met Wix – deel 1

Een eenvoudige webomgeving maken (60 lestijden)

Zonder HTML-kennis, in no time een gratis website.
Wil je graag zelf een website bouwen zonder dure tools en zonder er een expert bij te moeten halen? Denk je dat een website maken een werk van maanden is? En dat dat dan fortuinen kost om die te onderhouden of aan te passen? Niet met het gratis pakket Wix!

Wix is absoluut een aanrader wanneer je op een zeer laagdrempelige manier een website wil bouwen. Kennis van HTML-code is immers totaal niet nodig. Je schrijft geen code, geen PHP, geen HTML, geen Javascript, maar je plaatst flashy elementen zelf op je site. Met dit populair webbouwpakket kan je op een snelle en visuele manier (via knippen, plakken en slepen) een eenvoudige maar toch redelijk professionele website opzetten.

Of je nu je curriculum online wil plaatsen, of je eigen zaak wil promoten, of een muziekfestival aan de grote klok wil hangen, WIX is jouw ding!

Via moderne templates kan je snel een eigen website lanceren voor bv. je voetbalclub, je nieuwe winkel, je hip restaurantje, je online sollicitatie met curriculum,… Het programma bevat ook een uitgebreide fotogalerij die je gratis kan gebruiken.

Thema’s die aan bod komen:

 • Een account aanmaken
 • Templates en eigen structuur gebruiken
 • Hoofding en voetteksten toevoegen
 • Pagina’s aanmaken en tekst invoegen
 • Media importeren, bv. foto’s, muziek, video’s,…
 • Elementen animeren
 • Menu’s en knoppen maken
 • Intro tot javascript
 • Tips en tricks voor een stijlvol grafisch ontwerp inzake geslaagde kleurencombinaties, stijlen, lettertypes,…
 • Je site bewaren, publiceren en bekijken

Deze module komt uit de opleiding “Webcontent”.

Lokeren

Groendreef 31

Websites bouwen met Wix – deel 1    (woensdagavond)cursusnummer: 222306995 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Websites bouwen met Wix – deel 1    (donderdagavond)cursusnummer: 222306994 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen specifieke voorkennis vereist maar een goede basiskennis PC en Windows is wel aangewezen.
Een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Om vlot thuis verder te kunnen oefenen raden we een draagbare schijf aan (ca. 60 euro).
 • Online instructievideo’s kunnen gratis online worden bekeken.

 

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...