Websites bouwen met Dreamweaver – deel 1

Websites bouwen met Dreamweaver – deel 1Later gepland

Je hebt een grote interesse voor de boeiende en dynamische wereld van internet en webpagina’s, of je hebt plannen voor het maken van een website voor jezelf, voor je onderneming of je vereniging…
Adobe Dreamweaver vormt de ideale oplossing voor alle websitebouwers in spe die niet bang zijn van een stukje code, zoals html en CSS, die meer willen dan een website op basis van een voorgekauwd sjabloon en die vinden dat een combinatie van klassiek en nieuwe ontwikkelingen een lekker tintje heeft. Met Dreamweaver bouw je responsieve websites die zich aanpassen aan elk formaat scherm. Dit programma is niet alleen dé standaard voor html en CSS, maar maakt het ook mogelijk om op een korte periode een mooi eigen resultaat te creëren.
Je raakt vertrouwd met voldoende tools om een volledige site te creëren. Daarbij wordt de achterliggende code zeker niet uit het oog verloren. Wat meer informatie

Websiteproductie 1 (60 lestijden)

Je start met de basis: hoe zit de structuur van een website in elkaar, hoe moet je een site opzetten en beheren? Het hele programma wordt degelijk overlopen en aan de hand van praktische voorbeelden en oefeningen uitgespit. Je ziet niet een tipje van de ijsberg maar krijgt een volledig pakket met hyperlinks, tabellen, lagen, media, gedragingen, roll-overs, CSS, etc.

Enkele voorbeelden van wat besproken wordt:

 • Wat zijn html5 en CSS3 en hoe ga je ermee aan de slag? De codetalen worden uitgebreid behandeld.
 • Tekst en afbeeldingen aan een website toevoegen en vormgeven met CSS3
 • Een pagina opbouwen met behulp van lagen
 • Tabellen gebruiken
 • Animatie aan je pagina toevoegen met behulp van roll-overs

 

 

Een goede basiskennis PC en Windows en vertrouwd zijn met het grafisch werken op de computer zijn belangrijk. Openen en opslaan van bestanden en het maken en beheren van mappen mogen zeker geen probleem voor je zijn.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We gebruiken het programma Adobe Dreamweaver Creative Cloud. Om thuis wat verder te oefenen, is het handig als je ook over dit pakket beschikt.
 • Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • De volledige cursus en het bijbehorende cursusmateriaal worden op het ELO (e-learning omgeving) geplaatst en kan je gratis downloaden.
 • Om vlot thuis te kunnen verder oefenen, raden we ook een USB-stick aan (vanaf ca €10).

Gespreide evaluatie aan de hand van een eigen uitgebouwde website

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...