Videobewerking met Premiere Pro – deel 1

Videobewerking met Premiere Pro – deel 1Later gepland

Videobewerking 1 (60 lestijden)

De opnames die je maakte met filmcamera, fototoestel of zelfs gsm in een leuke montage gieten, combineren met muziek, een voice-over of audio-effecten of zelfs voorzien van videoeffecten… De cursus videobewerking laat je kennismaken met de vele mogelijkheden van de videomontage. Je leert filmbeelden overbrengen naar je computer, knippen in een montage, overgangen invoegen en titels plaatsen. Je leert muziek toevoegen, deze laten aanzwellen of juist stilletjes laten verdwijnen, beeld- en geluidseffecten gebruiken en nog zoveel meer…
Wil je daarna je film exporteren om te bekijken op televisie of platformen zoals YouTube en Vimeo, geen probleem!

Adobe Premiere Pro is een uitgebreid, maar gebruiksvriendelijk programma voor het monteren en bewerken van video. Toegankelijk voor de amateur, maar met de mogelijkheden ter beschikking voor wie iets meer zoekt.

Inhoud:

 • Een inleiding in de wereld van (digitale) video: wat bestaat er allemaal op gebied van apparatuur, software, codex, beeldformaten, opnameapparatuur (camera, camcorder, smartphone, ,…)
 • Omgaan met beeldtaal: wat is montage? Over beeldkaders, timing, montageregels,…
 • Werken met Adobe Premiere: werken met de interface van een montageprogramma, beeld en geluid importeren, basisbewerking en montage
 • Werken met beeldovergangen
 • Titels maken en toevoegen
 • Video opkuisen: kleurcorrectie
 • Tips en trucks om tot een mooie, vlotte montage te komen
 • Inleiding op effecten en werken met keyframes

Deze module komt uit de opleiding “Multimedia operator”.

Een goede basiskennis PC en Windows. Ook een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een externe harde schijf of usb-stick is handig wanneer je oefenbestanden wil meebrengen of meenemen naar huis.
 • Het pakket Premiere Pro (deel van Adobe Creative Cloud) om thuis te oefenen.
  Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...