Videobewerking met Premiere Pro – deel 1 (CA) [35% e-learning]

Videobewerking met Premiere Pro – deel 1 (CA) [35% e-learning]Later gepland

Multimediabestanden (60 lestijden)

De opnames die je maakte met filmcamera, fototoestel of zelfs gsm in een leuke montage gieten, combineren met muziek, een voice-over of audio-effecten of zelfs voorzien van video-effecten, de cursus videobewerking laat je kennismaken met de vele mogelijkheden van de videomontage. Je leert filmbeelden overbrengen naar je computer, knippen in een montage, overgangen invoegen en titels plaatsen. Je leert muziek toevoegen, deze laten aanzwellen of juist stilletjes laten verdwijnen, beeld- en geluidseffecten gebruiken en nog zoveel meer.

Wil je daarna je film exporteren om te bekijken op televisie of platformen zoals YouTube en Vimeo, geen probleem!

Premiere Pro is een gebruiksvriendelijk programma voor het monteren en bewerken van video. Toegankelijk voor de amateur én met heel wat mogelijkheden voor wie iets meer zoekt.

Inhoud:

 • Een inleiding in de wereld van (digitale) video: wat bestaat er allemaal op gebied van apparatuur, software, codex, beeldformaten, opnameapparatuur (camera, camcorder, smartphone, ,…)
 • Omgaan met beeldtaal: wat is montage? Over beeldkaders, timing, montageregels,…
 • Werken met Premiere Pro: werken met de interface van een montageprogramma, beeld en geluid importeren, basisbewerking en montage
 • Werken met beeldovergangen
 • Titels maken en toevoegen
 • Video opkuisen: kleurcorrectie
 • Tips en trucks om tot een mooie, vlotte montage te komen
 • Inleiding op effecten en werken met keyframes

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. De data van de contactlessen op de campus vind je in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “Crossmedia assistent”.

Een goede basiskennis van computervaardigheden is vereist. Ook een creatieve geest is zeker een pluspunt.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 6.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Je hebt ook een abonnement op Adobe Creative Cloud nodig om thuis verder te oefenen.
  Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Een externe harde schijf of usb-stick (circa € 10) is handig om oefenbestanden mee te nemen naar huis en gemaakte opdrachten in de klas te bespreken.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden. Dit is in het cursusgeld inbegrepen.
 • Voor de online lessen is een microfoon en webcamera vereist.
 • Af en toe ga je zelf videomateriaal filmen, daarvoor volstaat een smartphone. Ook andere filmapparatuur (fototoestel, camcorder, …) kunnen van pas komen maar zijn niet verplicht.
 • De grafische programma’s van Adobe vragen wat rekenkracht van je computer. Ben je niet zeker of je huidige computer volstaat om de opleiding te volgen? Dan kan je met je vraag terecht bij je vakleerkracht.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...