Videobewerking met OpenShot – deel 2

Videobewerking met OpenShot – deel 2Later gepland

Zin om van je leuke filmpjes en foto’s een verrassende montage te maken, met flitsende animaties en leuke muziek erbij? Heb je ambitie om een bijzondere gebeurtenis (zoals bv. een huwelijk of afstuderen) vast te leggen in een prachtige videoreportage die je altijd zal blijven koesteren? Volg onze cursus OpenShot en ontdek de vele mogelijkheden van deze gratis opensource videobewerker voor Linux.

Met OpenShot kan je op een snelle en gemakkelijke manier fraaie video’s creëren, zelfs wanneer je geen ervaring hebt met het bewerken van films. Verwijder ongewenste fragmenten, verplaats delen, voeg titels en overgangen toe, breng filters aan, upload muziek, voeg je eigen commentaarstem toe en nog veel meer. Er zijn geen ingewikkelde instellingen nodig, enkel intuïtieve bedieningen voor slepen en neerzetten. Met het krachtige animatieframework kan je alles in je videoproject laten vervagen, glijden, stuiteren en animeren.

Zoals de ontwerpers zeggen: “Wij hebben OpenShot ontworpen om eenvoudig in het gebruik, gemakkelijk te leren en een verrassend krachtige videobewerker te zijn.” https://www.openshot.org/nl/

Videobewerking 2 (60 lestijden)

Deel 2 van deze cursus bouwt verder op de inhoud van deel 1 en gaat verder in op volgende onderdelen:

 • Een gevorderde videomontage creëren met accent op de eigen creativiteit
 • Gevorderde overgangen toevoegen
 • Gevorderde hulpmiddelen toevoegen
 • Beeld- en audio-effecten toevoegen
 • Freeze en slow-motions creëren
 • Titeleffecten toevoegen en snelheid afstellen
 • De montage naar verschillende formaten en op verschillende media wegschrijven

 

Om te starten in Videobewerking met OpenShot deel 2 moet je geslaagd zijn voor het eerste deel of je voorkennis kunnen bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Het pakket OpenShot kan je gratis downloaden om thuis te oefenen.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
 • Een externe harde schijf of usb-stick is handig wanneer je oefenbestanden wil meebrengen of meenemen naar huis.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...