Videobewerking met After Effects – deel 1 (35% e-learning)

Videobewerking met After Effects – deel 1 (35% e-learning)Later gepland

Creatief met beeld en geluid: eenvoudige producties (60 lestijden)

Ontdek met de cursus After Effects de wondere wereld van video-effecten en animaties.
Je leert niet enkel je videomateriaal verfraaien, opkuisen, stabiliseren en aanpassen. Ook het combineren van videobeelden en geluid, het toevoegen van animaties en special effects behoren bij de vele mogelijkheden die dit programma je bieden.

Alhoewel dit ook aan bod komt in deze cursus, is een basiskennis van videobewerking en gebruik van lagen een pluspunt. Cursussen Videobewerking met Premiere en/of Photoshop zijn daarom een mooie voorbereiding op deze cursus, maar zeker geen vereiste.

Na deze cursus ben je in staat een eigen videoclip met animaties, bewegende grafische en visuele effecten te creëren en heb je een goed beeld van de onbegrensde mogelijkheden van dit programma.

Inhoud:

 • Kennismaking met het programma en haar specifieke werkomgeving
 • Beeldmateriaal importeren
 • Composities voorbereiden en opbouwen
 • Een compositie opbouwen in lagen
 • Kennismaking met animatie en keyframes
 • Tekstanimaties en vormen
 • Maskers en keying technieken
 • Werking van de puppet tool
 • Kleurcorrecties
 • Exporteren en werken met Dynamic Link

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “ICT in een creatieve context”.

Een goede basiskennis PC en Windows is een must. Een basiskennis van videobewerking en gebruik van lagen zijn een pluspunt. Cursussen Videobewerking met Premiere en/of Photoshop zijn daarom een mooie voorbereiding op deze cursus, maar zeker geen vereiste.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een externe harde schijf of usb-stick is handig wanneer je oefenbestanden wil meebrengen of meenemen naar huis.
 • Het pakket After Effects (deel van Adobe Creative Cloud) om thuis te oefenen.
  Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnement tarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...