Verwen je gasten
Lekker voor alledag (80 lestijden)
Kan je zelf genieten van lekker tafelen? Wil je ook anderen verwennen met je culinair talent? Wil je je gasten in de watten leggen met hippe hapjes, eenvoudige maar originele gerechten? Dan vind je zeker inspiratie in deze cursus.
Diverse thema’s kunnen aan bod komen:
- Seizoensgebonden menu’s passend bij de feestdagen
- Koken met lokale ingrediënten
- Heerlijke hapjes, hippe buffetten en allerlei zoetigheden
- Gerechten die je op voorhand kan bereiden
De recepten variëren voortdurend. Hier alvast een voorproefje:
- Bouillon van schelpdieren, gebakken zeebaars en zeekraal
- Meivis met groene kruiden, broccoli en aardappelmousseline
- Hertenfiletnootjes met kastanje crumble en romige witte kool
- Citroentiramisu met witte chocolade
- En nog zo veel meer
Deze module komt uit de opleiding “Koken”.
Hamme
Verbindingsstraat 66
Verwen je gasten (donderdagnamiddag)cursusnummer: 20240808Startdatum: 12/09/2024 - Einddatum: 19/06/2025Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.
Dag | Uur | Lesplaats | Lokaal |
---|---|---|---|
do 12/09/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 26/09/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 10/10/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 24/10/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 14/11/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 28/11/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 12/12/2024 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 16/01/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 30/01/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 13/02/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 27/02/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 13/03/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 27/03/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 24/04/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 15/05/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 05/06/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
do 19/06/2025 | 13:00 - 16:35 | Hamme - Verbindingsstraat 66 | 0-07 - Koken |
Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.
Om te starten in Lekker voor alledag moet je geslaagd zijn voor Basis koken (Deel 1: Culinaire start). Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.
Inschrijvingsgeld
- Cursusgeld: € 120
- Verminderd cursusgeld: € 24
- Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.
Studiekosten
- Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, … Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat. - Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen.
- Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
- We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 12 per les.
Gespreide evaluatie
CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.
Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.
Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.