Verbrandingsmotoren

VerbrandingsmotorenLater gepland

Verbrandingsmotoren (100 lestijden)

In deze cursus maak je kennis met de oorzaken van mechanische storingen aan verbrandingsmotoren van voertuigen. Je leert de storingen identificeren en voert de nodige vervangingen en herstellingen uit. Je leert ook complexe onderhouds- en herstellingswerken aan verbrandingsmotoren en de bijhorende systemen uitvoeren.
Voor je start met het werk maak je een inschatting van de kosten en de duurtijd van de herstelling. Bij alle facetten van het werk hou je rekening met de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

Om te starten in deze cursus behaalde je reeds het certificaat Onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen of je kan andere certificaten/deelcertificaten voorleggen die gelijkwaardig zijn.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 150
  • Verminderd cursusgeld: € 30

Studiekosten

  • Veiligheidsschoenen
  • Ringsleutels, steeksleutels, torx- en inbussleutels
  • Set schroevendraaiers
  • Kniptang en platte tang

Geschatte prijs: 150 euro

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...