Veiligheid niveau 1

Veiligheid niveau 1Later gepland

Veiligheid hybride en elektrische voertuigen niveau 1 (10 lestijden)

In deze cursus maak je kennis met de algemene opbouw en werking van elektrische en hybride voertuigen kennen. Daarnaast ontdek je ook welke risico’s de onderdelen van deze aandrijfsystemen met zich meebrengen, en je leert jezelf hiertegen beschermen tijdens je werkzaamheden. Tijdens je werkzaamheden hou je ook rekening met de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

Deze cursus biedt de ideale voorbereiding op het officiële HEV I-examen bij een erkend testcentrum in functie van het behalen van de sectorale HEV-certificering “veiligheid” – niveau 1.

Om te starten in Veiligheid niveau 1 moet je geslaagd zijn voor de cursus Onderhoud van voertuigen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 15
  • Verminderd cursusgeld: € 3

Studiekosten

  • Veiligheidsschoenen
  • Ringsleutels, steeksleutels, torx- en inbussleutels
  • Set schroevendraaiers
  • Kniptang en platte tang

Geschatte prijs: 150 euro

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...