Veiligheid niveau 1

Veiligheid niveau 1

Veiligheid hybride en elektrische voertuigen niveau 1 (10 lestijden)

In deze cursus maak je kennis met de algemene opbouw en werking van elektrische en hybride voertuigen kennen. Daarnaast ontdek je ook welke risico’s de onderdelen van deze aandrijfsystemen met zich meebrengen, en je leert jezelf hiertegen beschermen tijdens je werkzaamheden. Tijdens je werkzaamheden hou je ook rekening met de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

Deze cursus biedt de ideale voorbereiding op het officiële HEV I-examen bij een erkend testcentrum in functie van het behalen van de sectorale HEV-certificering “veiligheid” – niveau 1.

Sint-Niklaas Noordlaan 32 (zaterdagvoormiddag)
cursusnummer: 192003015 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten in Veiligheid niveau 1 moet je geslaagd zijn voor de cursus Onderhoud van voertuigen.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 15
 • Verminderd cursusgeld: € 3

Studiekosten

 • Veiligheidsschoenen
 • Ringsleutels, steeksleutels, torx- en inbussleutels
 • Set schroevendraaiers
 • Kniptang en platte tang

Geschatte prijs: 150 euro

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...