Veilig online werken met je iPhone

Veilig online werken met je iPhoneLater gepland

Veilig online en sociale netwerksites (60 lestijden)

Kan je al goed overweg met je iPhone of iPad?
In deze cursus leer je hoe je je veilig online kan begeven en hoe je jouw digitale identiteit en integriteit kan beschermen. Je leert meer over allerlei online misbruiken en bedreigingen zoals phishing, spoofing, hacking en nepnieuws en je leert jezelf ertegen beschermen. Je maakt kennis met de verschillende mogelijkheden om je verschillende accounts te beschermen. Je krijgt allerlei tips over hoe je de mogelijke gevaren bij het gebruik van internettoepassingen en sociale media zoveel mogelijk uit de weg kan gaan.

Inhoud:

 • Leer verschillende online misbruiken herkennen en hoe je je ertegen kan wapenen
 • Leer hoe je jouw online gegevens zo veel mogelijk privé kan houden
 • Krijg allerlei tips om je veilig online te begeven tijdens het surfen, mailen, …
 • Leer op verschillende manieren veilig inloggen bij verschillende e-services: maak gebruik van veilige wachtwoorden, wachtwoordmanager, twee-factor-authenticatie, … en maak gebruik van externe diensten zoals itsme
 • Maak kennis met de gevaren en valkuilen voor als je wil aanmelden bij verschillende sociale media-sites

Tijdens deze cursus werk je voornamelijk op jouw iPhone of iPad.


Deze module komt uit de opleiding “ICT en sociale media”.

Je moet geslaagd zijn voor “iPhone (en iPad) – deel 1” én “iPhone (en iPad) – deel 2” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 6.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen iPhone (en/of iPad) mee. Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...