Veilig online en kennismaking met sociale media

Veilig online en kennismaking met sociale mediaLater gepland

Veilig online en sociale netwerksites

In deze cursus leer je hoe je je veilig online kan begeven en hoe je jouw digitale identiteit en integriteit kan beschermen. Je leert meer over allerlei online misbruiken en bedreigingen zoals phishing, spoofing, hacking en nepnieuws en je leert jezelf ertegen beschermen.
Je maakt ook kennis met een verscheidenheid aan sociale netwerksites en gaat actief deelnemen aan het online sociaal leven.

Inhoud

  • Online veiligheid: leer meer over online misbruiken en bedreigingen zoals phishing, spoofing, hacking en nepnieuws en leer jezelf ertegen beschermen
  • Online privacy: maak kennis met de online privacyregels
  • Een profiel aanmaken (en verwijderen) bij sociale netwerksites zoals Facebook, Instagram, Twitter …
  • De basistaken van elk sociaal medium leren kennen en gebruiken
  • Privacy-instellingen naar wens instellen op de verschillende sociale media

Deze module komt uit de opleiding “ICT en sociale media”.

Je moet al vlot met de computer, jouw mobiel toestel en het internet kunnen werken of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...