Thuisnetwerk en creëer je eigen cloud

Thuisnetwerk en creëer je eigen cloudLater gepland

Eenvoudige netwerken (60 lestijden)

Je wenst meer inzicht te krijgen in je thuisnetwerk. Leer hoe je overal in huis beschikt over een goede draadloze verbinding. Bekijk de mogelijkheden van een NAS, een centrale plaats in huis waar je alle documenten en foto’s kan back-uppen.
Hoe installeer en onderhoud ik mijn netwerk? Wat te doen als je kinderen boven geen goede internetverbinding hebben? Leer hoe je zelf je netwerk uitbreidt en optimaliseert zodat je overal een snelle verbinding hebt. We installeren zowel een bekabeld als een draadloos netwerk.
Een NAS (Network Attached Storage) of een externe Harde Schijf die voor iedereen thuis privé beschikbaar is, is in deze dagen geen overbodige luxe. Ideaal om Back-ups te maken, foto’s en muziek centraal te bewaren, video’s af te spelen op onze TV, … Hoe installeren we een NAS en hoe kiezen we de juiste instellingen? We kunnen onze NAS zelfs benaderen via Internet zodat we een eigen CLOUD hebben.

Inhoud:

 • De onderdelen van een netwerk ontdekken
 • Wifi versterken in huis
 • Werken met een AccessPoint
 • Werken met een MESH systeem

Je moet al vlot met de computer en internet kunnen werken en voldoende voorkennis hebben van “Windows 10 Personaliseren en werken met bestanden” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
  • Syllabus van de leerkracht: € 12
  • Cursusmateriaal dat je via ons ELO (e-learning omgeving) gratis kan downloaden
 • Om vlot te kunnen oefenen raden we ook een USB-stick aan (circa € 10)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...