Tekenen en schilderen

Tekenen en schilderen

Werken met natuurlijke materialen (80 lestijden) + Werken met niet natuurlijke materialen (80 lestijden)

Welkom in onze cursus Tekenen en schilderen!
Kom je eigen expressie en creativiteit ontdekken en leer een waaier aan technieken en materialen kennen:

 • Tekenen van stillevens, landschappen, figuren,…
 • Werken met houtskool, pen en inkt, potlood, pastelkrijt,…
 • Schilderen op doek met acrylverf en olieverf
 • Spelen met druktechnieken: collografie en monotype.

Je leert alle technieken stap voor stap. We werken op verschillende soorten papier, karton, canvas of hout.

In deze cursus kom je alles te weten over verhoudingen, compositie, perspectief en kleurgebruik. Of je nu klassiek, figuratief of abstract wil werken, probeer het uit. Hier is zeker plaats voor jouw creativiteit. Alle technieken worden traditioneel en/of experimenteel verwerkt tot mooie wanddecoraties. Je leert goed kijken naar waarneming en soms ook experimenteel zoeken.

We besteden tijd aan het ontwikkelen van expressie, het aanleren van correcte verhoudingen, het inzicht in kleurgebruik en het uitvoeren van boeiende composities. Elk kan op eigen niveau werken maar samen kunnen we de lat net iets hoger leggen. Cursisten die met een glimlach en vol creatieve energie naar huis gaan, dat is ons streefdoel.


Deze modules komen uit de opleiding “Decoratief in de woning”.

 

Lokeren

Groendreef 31

Tekenen en schilderen    (maandagvoormiddag en zaterdagnamiddag)cursusnummer: 232407811
Startdatum: 04/09/2023 - Einddatum: 17/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Tekenen en schilderen    (dinsdagnamiddag en zaterdagnamiddag)cursusnummer: 232407812
Startdatum: 05/09/2023 - Einddatum: 18/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Tekenen en schilderen    (dinsdagavond en zaterdagnamiddag)cursusnummer: 232407813
Startdatum: 05/09/2023 - Einddatum: 18/06/2024
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 240
 • Verminderd cursusgeld: € 48
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 20.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. software, platformen, diensten, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Dit jaar is bedoeld als een kennismaking met vele technieken en nog meer materialen. Je hoeft zeker niet alle gereedschappen en materialen zelf aan te kopen. Enkel een basistekenset, penselen, een schetsboek en enkele doeken volstaan (circa € 60). De aankoop hiervan wordt tijdens de eerste les besproken.
 • Specifieke gereedschappen zijn in het atelier aanwezig en mogen gebruikt worden: pennen, mesjes, oosterse penselen, etc. Bijkomende materialen zijn in het cursusmateriaal vervat: alle verven (acrylverf, waterverdunbare olieverf, aquarelverf), inkten, pastelpotloden en krijtjes, papier voor aquarel en pastel, specifieke producten,…

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...