Taalsterk en studievaardig 2

Taalsterk en studievaardig 2Later gepland

Schriftelijke info verwerven/verwerken (10 lestijden) + Opdrachten planmatig uitvoeren (10 lestijden)

Weet jij soms niet hoe je gevonden materiaal uit boeken en van websites moeten beoordelen? Vraag je je af of de teksten die je daar leest, wel altijd betrouwbaar zijn? En hoe je met de gevonden informatie aan de slag kan gaan? Dan bieden wij jou de tools om dit materiaal kritisch te bekijken en er de belangrijkste info uit te halen.

Daarnaast focus je op de inzichten en vaardigheden om complexe opdrachten op een systematische manier aan te pakken. Je leert je aanpak bij te sturen in functie van het doel dat je wil bereiken.


Deze modules komen uit de opleiding “Geletterdheidsmodules Nederlands en Leren leren”

Geen voorkennis vereist. Absoluut een aanrader voor wie efficiënt zijn taken wil inplannen en aanpakken. Je leert ook hoe je geschreven materiaal op betrouwbaarheid kan beoordelen en hoe je met dit materiaal aan de slag kan gaan.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 30
  • Verminderd cursusgeld: € 6

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 2.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
  • Het digitaal lesmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...