Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1

Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1Later gepland

Stijlen en vormleer 1 (80 lestijden)

In deze basiscursus staat er heel wat op het programma:

  • Je maakt talrijke bloemcomposities rekening houdend met vorm, kleur en kunsthistorische stijlperiodes. Zo ontwerp je onder meer kerstguirlandes en festoenen geïnspireerd door de Renaissance en Barokperiode. Ook de minimalistische stijl komt zeker aan bod.
  • Je leert verschillende kunstvormen en culturen in de hedendaagse bloemsierkunst toepassen bv. Oosterse bonsai, ikebana,…
  • Je creëert allerlei schikkingen met oog voor proportie, afstand, dynamiek, ordening, symmetrie en asymmetrie, de S-lijn en de gulden snede.
  • Je krijgt een sterk inzicht in kleurenleer: kleurcontrasten, harmonie en disharmonie in kleurgebruik, kleurexpressie en kleurpsychologie.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • Je kan dezelfde basisset uit de cursus Basis bloemschikken 1 hiervoor gebruiken.
  • Als ondersteuning gebruiken we ook een kleurenkaart van circa € 5.
  • Per les kan je rekenen op circa € 15 voor bloemen en materiaal, dat je zelf kan aankopen in een bloemenzaak of gewoon meebrengen uit je eigen tuin.

Alle aankopen worden tijdens de eerste lessen besproken.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...