Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1

Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1

Stijlen en vormleer 1 (80 lestijden)

In deze basiscursus staat er heel wat op het programma:

 • Je maakt talrijke bloemcomposities rekening houdend met vorm, kleur en kunsthistorische stijlperiodes. Zo ontwerp je onder meer kerstguirlandes en festoenen geïnspireerd door de Renaissance en Barokperiode. Ook de minimalistische stijl komt zeker aan bod.
 • Je leert verschillende kunstvormen en culturen in de hedendaagse bloemsierkunst toepassen bv. Oosterse bonsai, ikebana,…
 • Je creëert allerlei schikkingen met oog voor proportie, afstand, dynamiek, ordening, symmetrie en asymmetrie, de S-lijn en de gulden snede.
 • Je krijgt een sterk inzicht in kleurenleer: kleurcontrasten, harmonie en disharmonie in kleurgebruik, kleurexpressie en kleurpsychologie.

Deze module komt uit de opleiding “Florist”.

Dendermonde

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1    (maandagavond)cursusnummer: 232407982 - Uiterste inschrijvingsdatum is 11/12/2023.

Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1    (vrijdagnamiddag)cursusnummer: 232407984 - Uiterste inschrijvingsdatum is 15/12/2023.

Hamme

Verbindingsstraat 66

Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1    (dinsdagavond)cursusnummer: 232407988 - Uiterste inschrijvingsdatum is 12/12/2023.

Lokeren

Groendreef 31

Stijlen en vormleer in de bloemsierkunst 1    (donderdagavond)cursusnummer: 232407963 - Uiterste inschrijvingsdatum is 14/12/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Je kan dezelfde basisset uit de cursus Basis bloemschikken 1 hiervoor gebruiken.
 • Als ondersteuning gebruiken we ook een kleurenkaart van circa € 7.
 • Per les kan je rekenen op circa € 20 voor bloemen en materiaal, dat je zelf kan aankopen in een bloemenzaak of gewoon meebrengen uit je eigen tuin.
 • Het digitaal lesmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Alle aankopen worden tijdens de eerste lessen besproken.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...