Digitale fotografie – PortfolioLater gepland
Digitale fotografie 3 (60 lestijden)
In deze cursus werk je aan een persoonlijke fotoreeks die je inhoudelijk en technisch volledig opbouwt via praktijkgerichte fotolessen.
Naast het effectief fotograferen leer je foto’s selecteren en een sterke fotoreeks creëren. Je leert beelden in Lightroom optimaliseren en je fotoreeks met typografie en lay-out versterken. Je denkt na hoe je je foto’s wil tonen en hoe je ze het best kan presenteren. We vergelijken boeken van verschillende drukkers en je experimenteert met verschillende papiersoorten.
Extra inspiratie?
We bekijken het werk van andere fotografen die je kunnen inspireren voor je eigen project. Ook uitstappen naar actuele fototentoonstellingen, fotomusea, … staan op het programma.
Hoog tijd om je te tonen als fotograaf? Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Deze module komt uit de opleiding “Multimedia operator”.
Je kan in deze cursus instappen nadat je beide basiscursussen Digitale fotografie met beeldbewerking (deel 1 en 2) hebt doorlopen of kan aantonen dat je al een stevige basis in fotografie en Lightroom hebt. Ook is het projectjaar sterk aangeraden om in deze cursus te starten.
Je kan ook een vrijstelling krijgen en instappen via een vrijstellingsproef.
Inschrijvingsgeld
- Cursusgeld: € 90
- Verminderd cursusgeld: € 18
Studiekosten
- We werken met een reflex- of systeemcamera.
- Beeldbewerking doen we met Lightroom Classic.
- Als cursist van CVO Focus geniet je van zeer voordelige abonnementstarieven op de Adobe software. Voor meer informatie hierover kan je steeds terecht bij je vakleerkracht.
- We bezoeken samen een tentoonstelling. Toegangsprijs en vervoer zijn ten laste van de cursist.
- Om te fotograferen op verschillende locaties worden tijdens de module verplaatsingen gemaakt in samenspraak. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer.
Gespreide evaluatie
CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.
Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.
Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.