Digitale fotografie – Macro

Digitale fotografie – Macro

Digitale fotografie 3 (60 lestijden)

Klaar voor de wondere wereld van de macrofotografie? Kijk met ons mee door de lens en alledaagse voorwerpen zien er plots exotisch uit, de wereld om ons heen verwondert ons en met onze macro-opnamen brengen wij die verbluffende verrassingen scherp in beeld.

We werken enkele technische opdrachten af als inleiding tot de macrofotografie, belichting en de Focus Stacking techniek. Daarna is het aan jou: aan de hand van enkele opdrachten ga je zelf op zoek naar onderwerpen om te fotograferen. Die opnames maken we vervolgens tijdens de les. Daarnaast is er ook aandacht voor high-key en/of low-key belichting in de studio.

Door met vrije ateliers te werken is iedereen welkom, met of zonder macro-ervaring. Je werkt aan je eigen tempo en volgens je eigen kunnen.

Inhoud:

 • Materiaal en technieken in de macrofotografie
 • Belichting voor stillevens en macro-opnames
 • Aandacht voor specifieke compositieregels bij macrobeelden
 • Fotograferen op locatie en in de studio
 • Kennismaking en toepassing van Focus Stacking techniek (in Photoshop)

We gaan ook op uitstap, in samenspraak kiezen we bijzondere locaties uit om ons talent uit te proberen.

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Digitale fotografie – Macro    (donderdagavond)cursusnummer: 202103747 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Donck – Koning Boudewijnlaan 63 A

Digitale fotografie – Macro    (maandagnamiddag)cursusnummer: 202104696 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Lokeren

Groendreef 31

Digitale fotografie – Macro    (dinsdagvoormiddag)cursusnummer: 202104563 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

 • Voor een themacursus moet je geslaagd voor Digitale fotografie deel 1 en 2. Of je hebt een vergelijkbare voorkennis waardoor je een vrijstelling kan aanvragen of een proef afleggen.
 • Basiskennis van een beeldbewerkingsprogramma (Lightroom) is noodzakelijk.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • We werken met een reflex- of systeemcamera. Een macro-objectief, of andere hulpmiddelen voor macro-opnames zoals tussenringen of een voorzetfilter zijn noodzakelijk. Doe nog geen nieuwe aankopen, dat bespreken we eventueel tijdens de les.
 • Een goed statief wordt sterk aangeraden.
 • Om te fotograferen op verschillende locaties worden tijdens de module verplaatsingen gemaakt in samenspraak. De verplaatsingen gebeuren met eigen vervoer.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...