Spaans: taal, cultuur en actualiteit 2

Spaans: taal, cultuur en actualiteit 2Later gepland

Spaans – Vantage schriftelijk A+B (120 lestijden)

Je spreekt al behoorlijk goed Spaans en je wilt je vaardigheden en kennis nog uitbreiden in een leuke sfeer? Van harte welkom in de cursus Spaans lezen, schrijven en spreken.

In deze cursus gaat de aandacht naar lezen en schrijven. Je gaat je woordenschat verder uitdiepen en beter nuanceren dan de standaardzinnetjes. Je gaat krantenartikelen, columns, folders en (officiële) documenten lezen en goed begrijpen. Je mening daarover kan je vlot verdedigen.
Uiteraard zal er ook tijd zijn voor cultuur: feesten, muziek, gastronomie, patrimonium, etc., waarover je samen met de medecursisten van gedachte kan wisselen. Je zal ook kennis maken met Spaanse poëzie, en zelfs eigen gedichten maken met de hulp van de lesgever. Naast praten en luisteren ga je ook schrijven: een verslag of een antwoordbrief opstellen, zowel over sociale, culturele, economische als professionele situaties.


Deze modules komen uit de opleiding “Spaans richtgraad 3 (ERK B2)”.

 

Om in dit niveau te starten, behaalde je eerst Spaans 6 of leg je een instaptoets af bij het begin van de cursus.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 180
  • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 15.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Handboek(en)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...