Spaans: Taal, cultuur en actualiteit (lezen en schrijven)

Spaans: Taal, cultuur en actualiteit (lezen en schrijven)

Spaans – Vantage schriftelijk A+B (120 lestijden)

Je spreekt al behoorlijk goed Spaans en je wilt je vaardigheden en kennis nog uitbreiden in een leuke sfeer? Van harte welkom in de cursus Spaans lezen, schrijven en spreken.

In deze cursus gaat de aandacht naar lezen en schrijven. Je gaat je woordenschat verder uitdiepen en beter nuanceren dan de standaardzinnetjes. Je gaat krantenartikelen, columns, folders en (officiële) documenten lezen en goed begrijpen. Je mening daarover kan je vlot verdedigen.
Uiteraard zal er ook tijd zijn voor cultuur: feesten, muziek, gastronomie, patrimonium, etc., waarover je samen met de medecursisten van gedachte kan wisselen. Je zal ook kennis maken met Spaanse poëzie, en zelfs eigen gedichten maken met de hulp van de lesgever. Naast praten en luisteren ga je ook schrijven: een verslag of een antwoordbrief opstellen, zowel over sociale, culturele, economische als professionele situaties.


Deze modules komen uit de opleiding “Spaans richtgraad 3 (ERK B2)”.

 

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Spaans: Taal, cultuur en actualiteit (lezen en schrijven)    (dinsdagavond)cursusnummer: 222307034 - Uiterste inschrijvingsdatum is 06/12/2022.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om in dit niveau te starten, behaalde je eerst Spaans 6 of leg je een instaptoets af bij het begin van de cursus.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Kopieën: € 10

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...