Solliciteren voor administratieve beroepen

Solliciteren voor administratieve beroepen

Zich voorbereiden op solliciteren (12 lestijden)

In deze korte cursus van 4 lesmomenten leer je solliciteren voor een stageplaats of een job binnen een administratieve functie, bv. als boekhoudkundig assistent of HR-assistent. Je ontdekt hoe je de juiste jobs vindt, een vacature leest, naar een werkgever belt, een cv en brief schrijft, een vlot sollicitatiegesprek voert, moeilijke vragen beantwoordt en de sociale media gebruikt in je zoektocht naar werk. Onze lesgever geeft tips en tricks waarmee je onmiddellijk aan de slag kan gaan.


Deze module komt uit de opleiding “Geletterdheidsmodules Nederlands en Leren leren”

 

Dendermonde

Begijnhoflaan 1

Solliciteren voor administratieve beroepen    (woensdagavond)cursusnummer: 232408925 - Uiterste inschrijvingsdatum is 28/02/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Iedereen die geïnteresseerd is in een administratieve job, is van harte welkom. Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 18
 • Verminderd cursusgeld: € 3,6

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 2.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden, mogelijk aangevuld met een eindevaluatie.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...