Samenwerken in de cloud * [50% e-learning]

Samenwerken in de cloud * [50% e-learning]Later gepland

Samen content ontwikkelen – verkort (40 lestijden)

iCloud, OneDrive, Google Drive, Dropbox, … Zijn dit voor jou ook woorden die je vaag bekend voorkomen? Wil je graag meer te weten komen over cloud-diensten, hoe ze werken en wat je ermee kan doen? Dan is deze cursus op jouw maat gemaakt!

Inhoud:

 • Je maakt kennis met de belangrijkste cloud-diensten van het moment: OneDrive, Google Drive, Dropbox, iCloud
 • Je leert het belang kennen van de registratieprocedure.
 • Je leert gebruik maken van de diensten: bestanden uploaden, ordenen en structureren, gegevens downloaden
 • Je leert informatie delen met andere gebruikers.
 • Je ontdekt wat synchroniseren betekent en je ontdekt hoe je bestanden zowel online als offline beschikbaar kunnen gemaakt worden.

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.


Deze module komt uit de opleiding “ICT en administratie Verkort”.

Je bent vertrouwd met de computer en je werkt vlot met de verkenner. Je kan informatie opzoeken op het internet.

Je moet geslaagd zijn voor “Leer werken met je laptop/computer” én “Surfen, zoeken, mailen, betalen via internet met je laptop/computer” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Bij voorkeur ben je ook al geslaagd voor “Online en offline bestandsbeheer”, “Aan de slag met Office (Word, Excel, PowerPoint)”, “Word 2024 – Office 365”, “Excel 2024 – Office 365 – deel 1”, “Excel 2024 – Office 365 – deel 2” en “Zakelijk presenteren met PowerPoint” en “Outlook 2024 en OneNote – Office 365”.

Bij voorkeur doe je deze module aan het einde van het traject ICT en administratie.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 60
 • Verminderd cursusgeld: € 12
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Om vlot te kunnen oefenen raden we ook een USB-stick aan (circa € 10,00)
 • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...