Salonwerk met stage

Salonwerk met stageLater gepland

Salonwerk (160 lestijden)

In de voorbije jaren heb je veel vaardigheden en een degelijke kennis opgebouwd. In de afsluitende cursus “Salonwerk” leer je hoe je je werk vlot kan organiseren en behandelingen bij verschillende klanten kan combineren: knippen, kleuren en herkleuren, permanenten uitvoeren, brushings verzorgen en afwerken, gelegenheidskapsels, baard knippen en scheren,… En dit alles binnen een aanvaardbare tijd en volgens de wensen van de klant. Met andere woorden: tijd voor het echte commerciële werk!

De helft van de lestijden ga je op stage naar een kapsalon. Dit maakt deel uit van de opleiding en wordt ook geëvalueerd.

E-learning
10% van de lessen zullen online doorgaan, dit zijn 2 lesmomenten per semester per cursus. We geven dan individuele feedback op jouw maat, aangevuld met extra uitleg op je vragen over de leerstof. Een online les kan ook worden ingevuld met een webinar door een expert van een externe firma, het inoefenen van communicatieve vaardigheden via digitale media,…


Deze module komt uit de opleiding “Kapper”.

Om te kunnen instappen in dit allerlaatste pakket moet je geslaagd zijn voor alle voorgaande modules van de opleiding Kapper.

Je mag ook starten als je een gelijkwaardig attest/diploma kan voorleggen of slaagt in de vrijstellingsproef waarin je je voorkennis van de basistechnieken kan bewijzen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 240
  • Verminderd cursusgeld: € 48

Studiekosten

  • Je hebt een eigen basispakket nodig dat je gedurende de volledige opleiding verder kan gebruiken. De aankoop van het materiaal is het duurst in deze basismodules. In de vervolgmodules daalt de kostprijs voor extra materiaal aanzienlijk.
  • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Kapper“.
  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken. Je bent nooit verplicht om alle materiaal nieuw aan te kopen, je mag ook je eigen materiaal meebrengen en gebruiken in de klas.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op oefenhoofden/medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

 

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...