Proefcursus Italiaans: wegwijs in Italiaanse wijn en woordenschat

Proefcursus Italiaans: wegwijs in Italiaanse wijn en woordenschatLater gepland

Open module Italiaans richtgraad 1 (ERK A2) (10 lestijden)

Italië heeft niet alleen een prachtige taal en cultuur, maar ook mooie landschappen en wijngaarden.  De talloze inheemse druivenrassen zorgen voor een onvoorstelbaar rijk wijnaanbod. In deze cursus combineren we drie initiatielessen Italiaans met het proeven van prosecco (18/09), witte wijn (25/09) en rode wijn (02/10). Je leert dus niet alleen wijnetiketten ontcijferen maar ook iemand begroeten en jezelf voorstellen, iets bestellen om te drinken of te eten op restaurant, boodschappen doen, betalen, een hotel boeken, …  Kortom: in drie lessen maak je kennis met de Italiaanse taal in vakantiesfeer!

Welkom aan alle liefhebbers van de Italiaanse taal en/of wijnliefhebbers.


Deze module komt uit de opleiding Italiaans Richtgraad 1 (ERK A2). 

Er is geen voorkennis vereist voor deze proefcursus.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 15
  • Verminderd cursusgeld: € 3

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
  • Het digitaal lesmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving Teams) geplaatst en kan je downloaden.
  • Wijnen: € 30

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...