Proef de wereld (wekelijks les)

Proef de wereld (wekelijks les)

Trendy koken (80 lestijden)

Wij nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis met een schat aan recepten uit landen over de hele wereld. Uit alle windstreken werken we gerechten uit met de typische grondstoffen, kooktechnieken en eetgewoonten die elk land uniek maken. Aan de hand van volledige menu’s worden de belangrijkste wereldkeukens en de evolutie van de Europese keuken op tafel gebracht.

Bereidingswijzen zoals stomen, roerbakken, roosteren, frituren en paneren worden toegepast volgens de gebruiken van het land van herkomst. Ook de nieuwe trends inzake kooktechnieken komen aan bod. Kortom, een niet te missen rijke aanvulling op de klassieke keuken, met onvergetelijke smaakcombinaties! Maak kennis met alle smaken van de wereld op je bord!

Enkele mogelijke haltes op onze culinaire reis rond de wereld:

  • Heerlijke Thaise éénpansgerechten met veel groenten en frisse smaakmakers
  • Exotische gerechten uit Bali en Brazilië
  • Een tafel vol mezze uit de Grieks- Turkse keuken
  • Fingerfoodgerechten uit de Mexicaanse keuken met o.a. empanada’s, tortilla’s en taco’s
  • Chinese wokgerechten met veel groenten, zowel hartig als zoetzuur
  • Van traditionele Marokkaanse tajines naar een pittige Indische curry
  • Zuiderse kleurrijke toppertjes uit Italië, Portugal, Libanon en Frankrijk
  • Amerikaanse stuffed turkey en mixed grill
  • Verfijnde, kruidig frisse visgerechten uit de Scandinavische keuken
  • Japanse rijstbereidingen, sushi rollen, werken met rijstvellen, wonton- en loempiadeeg
  • Spaanse tapas, tortilla’s, pintxos, banderillas,…
  • Ovenvers gebak, koekjes en schilderijtjes van nagerechten uit alle windstreken

We koken samen stap-voor-stap met ingrediënten die je in de supermarkt kan terugvinden. Zo kan je alle receptjes gemakkelijk opnieuw klaarmaken en proef je de wereld ook bij jou thuis!

Beveren

Donkvijverstraat 30

Proef de wereld (wekelijks les)    (donderdagavond)cursusnummer: 212204916 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

Cursusgeld: € 120
Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
    • Syllabus van de leerkracht: € 8
    • Cursusmateriaal en kopieën (circa € 4,00), ook digitaal te verkrijgen via ons ELO (e-learning omgeving).
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...