Pools 1

Pools 1Later gepland

Pools – Breakthrough mondeling en schriftelijk (120 lestijden)

Voor de cursus Pools voor beginners is geen voorkennis vereist.
Al van bij de start leggen wij de nadruk op het spreken en het praktische gebruik van de taal. Je leert op een leuke manier eenvoudige zinnen formuleren en je bouwt vlug een basiswoordenschat op, zodat je al snel je eerste gesprekken in het Pools kan voeren.
Je krijgt de basisstructuur van de Poolse grammatica onder de knie en we maken je wegwijs in de afwijkende tekens van het alfabet, de Poolse klanken en de uitspraak.
Door de vele praktische spreekoefeningen kan je je prima redden in alledaagse situaties.
Je maakt ook kennis met de eigen gewoontes en rijke cultuur, zodat je veel zin krijgt om dit prachtige land goed voorbereid te gaan bezoeken!

In het 1ste jaar kom je stapsgewijs in contact met de Poolse taal en cultuur. De basisgrammatica wordt aangeleerd op een interactieve manier. We vertrekken vanuit situaties die uit het dagelijks leven gegrepen zijn:

  • Je leert hoe je je voorstelt
  • Hoe je over je familie vertelt
  • Hoe je over je hobby en werk communiceert
  • Hoe je de weg vraagt en boodschappen doet.

Ook de Poolse cultuur komt aan bod: tradities, feesten, keuken,… We beluisteren enkele Poolse liedjes en lezen kleine tekstjes over de Poolse cultuur en mentaliteit.


Deze modules komen uit de opleiding “Pools richtgraad 1 (ERK A2)”.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 180
  • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Handboek(en)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Kortom, wij gaan voor meer taalkennis, meer taalvaardigheid, meer leerwinst in een aangename leeromgeving!

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...