Op reis met je Android smartphone (en tablet)

Op reis met je Android smartphone (en tablet)Later gepland

E-communicatie, internet en online diensten (60 lestijden)

Kan je jouw Android-tablet of smartphone al vlot bedienen en al apps installeren en beheren? Wil je graag allerlei uitstappen plannen, van een fietstocht met vrienden tot een leuke citytrip? In deze cursus maken we de nodige afspraken en zorgen we ervoor dat we onze weg niet verliezen. We centraliseren al onze belangrijke documenten zodat we alles vlot bij de hand hebben.

Door een conflict tussen Google en Huawei kan je de nieuwste Huawei-toestellen NIET gebruiken tijdens onze Android-lessen.

Inhoud:

  • Werken met allerlei navigatieapps zoals Google Maps, Fietsapps, Wandelapps, …
  • GPX-bestanden downloaden en opvragen
  • Via MyMaps eigen materiaal toevoegen en aanpassen
  • Werken met Strava om eigen routes op te nemen, te bekijken, te exporteren, te importeren en te gebruiken
  • Werken met Google Drive en Google Keep

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef. Bij voorkeur heb je ook een cursus “Android smartphone (tablet) – deel 2” achter de rug.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...