Op reis met je Android smartphone (en tablet)

Op reis met je Android smartphone (en tablet)

E-communicatie, internet en online diensten (60 lestijden)

Kan je jouw Android-tablet of smartphone al vlot bedienen en al apps installeren en beheren? Wil je graag allerlei uitstappen plannen, van een fietstocht met vrienden tot een leuke citytrip? In deze cursus maken we de nodige afspraken en zorgen we ervoor dat we onze weg niet verliezen. We centraliseren al onze belangrijke documenten zodat we alles vlot bij de hand hebben.

Door een conflict tussen Google en Huawei kan je de nieuwste Huawei-toestellen NIET gebruiken tijdens onze Android-lessen.

Inhoud:

 • Werken met allerlei navigatieapps zoals Google Maps, Fietsapps, Wandelapps, …
 • GPX-bestanden downloaden en opvragen
 • Via MyMaps eigen materiaal toevoegen en aanpassen
 • Werken met Strava om eigen routes op te nemen, te bekijken, te exporteren, te importeren en te gebruiken
 • Werken met Google Drive en Google Keep

Lokeren

Groendreef 31

Op reis met je Android smartphone (en tablet)    (woensdagavond)cursusnummer: 212205466 - Uiterste inschrijvingsdatum is 20/10/2021.

Op reis met je Android smartphone (en tablet)    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 212205475 - Uiterste inschrijvingsdatum is 21/10/2021.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet geslaagd zijn voor “Android smartphone (tablet) – deel 1” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef. Bij voorkeur heb je ook een cursus “Android smartphone (tablet) – deel 2” achter de rug.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Iedere deelnemer brengt zijn eigen smartphone (en/of tablet) mee. Het centrum voorziet geen toestellen voor de deelnemers.
 • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.
 • Omwille van de coronapandemie is het dragen van een mondmasker verplicht.

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven

Bezig met zoeken...