OneNote en Class Notebook in je Teams klaslokaal – basis

OneNote en Class Notebook in je Teams klaslokaal – basisLater gepland

Open module ICT (10 lestijden)

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de basisfuncties van OneNote en de opties van OneNote Class Notebook. Je leert hoe je als leerkracht materiaal kan voorbereiden om dit nadien met je leerlingen of cursisten te delen. Je ontdekt hoe je elke lerende op een aparte pagina aan een opdracht of taak kan laten werken en hoe je dit werk nadien kan verbeteren of er feedback op kan geven. Top wordt het als je een hele klas kan laten samenwerken in jullie notitieblok.

Zo wordt Class Notebook een leuke en handige aanvulling in je lespraktijk dat je heel wat losse blaadjes kan besparen. Test het vooral zelf uit!

In deze korte cursus leer je

  • de basisfuncties van OneNote: notitieblokken, secties, pagina’s, schrijven op een pagina, …
  • de inhoud en verschillende mogelijkheden van een Class Notebook – notitieblokken voor leerlingen/cursisten, inhoudsbibliotheek en ruimte voor samenwerking
  • hoe je inhoud met je leerlingen/cursisten kan delen en hun werk bekijken en beoordelen

Het maken van een eigen Class Notebook en een verslag over je geleerde lessen maken onderdeel uit van de evaluatie.

Deze cursus situeert zich in het DigCompEdu-kader op het niveau B2 bij competenties 2.1, 2.2 en 2.3.


Voor wie?
Leerkrachten van alle onderwijsniveaus.


Organisatie
Een combinatie van synchroon en asynchroon afstandsonderwijs.

Tijdens de synchrone lesmomenten kom je 3 keer op een vastgelegd moment online via Teams, je vindt deze momenten op het uurrooster. We maken een Class Notebook aan en gebruiken het als lerende en leerkracht.  We gaan vooral samen uitproberen.

Tussentijds verwerk je op eigen tempo het leermateriaal en de opdrachten die we jou via het ELO (elektronische leeromgeving Teams) aanbieden.


Je kan deze cursus volgen op 2 manieren: je kan individueel intekenen of je kan deze ook aanvragen voor je schoolteam.

We starten met aparte cursussen vanaf november 2023. Voor de startdata kan je de knop “Uurroosters” van deze cursusfiche aanklikken van zodra deze navormingen geprogrammeerd staan. Om je naam op de wachtlijst te laten noteren, kan je een mailtje sturen naar digisterk@cvofocus.be.  We zullen je op de hoogte houden via onze DigiSterk-nieuwsbrief.


Deze module komt uit de opleiding “Open ICT”.

 

 

Geen voorkennis vereist, en absoluut een aanrader voor echte beginners.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 15
  • Verminderd cursusgeld: € 3

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
  • Het digitaal lesmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving Teams) geplaatst en kan je downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...