Onderhoud van voertuigen

Onderhoud van voertuigenLater gepland

Banden voertuigen + Onderhoud van voertuigen + Aandrijflijn en rollend gedeelte (240 lestijden)

In deze cursus worden er 3 modules tegelijkertijd en door elkaar heen gegeven gedurende een volledig schooljaar.

Banden voertuigen

 • Je leert banden van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen (voertuigen tot 3,5 ton) herstellen of vervangen.
 • Je bekijkt verschillende bandenprofielen en analyseert afwijkende slijtagepatronen om de achterliggende oorzaak van de slijtage te achterhalen.
 • Je demonteert en monteert wielen en banden, en je verzorgt de uitbalancering van de wielen. Bij alle aspecten van het werk hou je rekening met de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

Onderhoud voertuigen

 • Je leert een onderhoud op voertuigen uitvoeren, volgens de voorschriften van de constructeurs.
 • Je maakt voertuigen klaar voor aflevering aan de klant, en je controleert voertuigen voor de technische keuring. Je respecteert hierbij de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

Aandrijflijn en rollend gedeelte

In deze cursus leer je de basisherstellingen uitvoeren en vervang je versleten onderdelen aan de aandrijflijn en het rollend gedeelte van voertuigen. Je respecteert hierbij alle geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 300
 • Verminderd cursusgeld: € 72

Studiekosten

 • Veiligheidsschoenen
 • Ringsleutels, steeksleutels, torx- en inbussleutels
 • Set schroevendraaiers
 • Kniptang en platte tang

Geschatte prijs: 150 euro

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...