Office op kantoor (50% e-learning)

Office op kantoor (50% e-learning)Later gepland

Kantoorsoftware integratie (60 lestijden)

In deze cursus leer je bedrijfsgegevens efficiënt beheren en automatiseren in MS Office Excel, Access, Word, PowerPoint, Publisher en Outlook.
De nadruk ligt op de relatie tussen de Office-programma’s onderling. We leren onder meer grafieken, gemaakt in Excel, opnemen in een Word- of PowerPointbestand. Vanuit een Access databank stellen we een gepersonaliseerde mail op in Outlook. In Publisher maken we een mailing die gegevens haalt uit een tabel in Excel,…
Maar ook werken “in the cloud” komt aan bod via Google Documents, Spreadsheets en Presentaties. Je leert online samenwerken aan documenten en kan gegevens “in the cloud” opslaan.

Deze cursus wordt in e-learning georganiseerd.
Dit betekent dat een deel van de leerstof in afstandsonderwijs wordt aangeboden, begeleid en geëvalueerd. We voorzien een aantal contactlessen met zeker een opstart- en afsluitmoment op het einde van de cursus, je vindt de data in het uurrooster.

Om te starten in deze cursus moet geslaagd zijn in de modules Tekstverwerking 1, Rekenblad 1, Klaviervaardigheden en PC-vaardigheden.
Je kan ook instappen op basis van andere attesten of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 90
  • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • Om vlot thuis te kunnen verder oefenen, raden we ook een USB-stick aan.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...