Nagelstyling – deel 1

Nagelstyling – deel 1Later gepland

Deze specialisatiecursus van 1 jaar (deel 1 en 2) omvat een grondige theoretische en praktische vorming over het plaatsen van kunstnagels in acryl en gel. Je maakt ook kennis met de nieuwste technieken in nail art door o.a. bezoeken te brengen aan professionele firma’s, vakbeurzen, enz. Kortom, je wordt een professionele stylist die kan oordelen welke techniek voor welke nagel het beste geschikt is.
Om te kunnen starten in deze cursus moet je een basisopleiding manicure hebben gevolgd.

Basis nagelstylingtechnieken (80 lestijden)

In het basisgedeelte leer je:

  • Soorten kunstnagels en producten
  • Kunstnagels plaatsen
  • Nagels herstellen
  • Versieringen aanbrengen op nagels en kunstnagels
  • Kunstnagels bijwerken

Deze module komt uit de opleiding “Nagelstylist”.

Om te kunnen instappen moet je geslaagd zijn voor Esthetische nagelverzorging deel 1 en 2, een gelijkwaardig attest kunnen voorleggen of een vrijstellingsproef afleggen waarin je je voorkennis kan bewijzen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24

Studiekosten

  • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Schoonheidsspecialist
  • Het cursusmateriaal staat op het ELO (e-learning omgeving) en kan je gratis downloaden.
  • De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken.
  • De producten waarmee je wekelijks in de les oefent, moet je zelf aankopen. De producten die tijdens een klantendienst worden gebruikt, stelt het centrum ter beschikking. De klant betaalt hiervoor een kleine bijdrage aan het centrum. De prijzen hiervoor vind je op “Prijslijst Schoonheidsverzorging“.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Stages maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.

 

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...