Masterclass Gelaatsverzorgingen [70% e-learning]

Masterclass Gelaatsverzorgingen [70% e-learning]

Innovatieve technieken gelaatsverzorging (80 lestijden) + Huidanalyse en producten (40 lestijden) + Apparaten in de gelaatsverzorging (20 lestijden)

Geïnteresseerd in de nieuwste verzorgingstechnieken en hippe trends? Ontdek de laatste evoluties in onze Masterclass Gelaatsverzorgingen, speciaal voor professionals die willen blijven bijscholen.

In deze specialisatie-opleiding herhalen we de bouw en functie van de huid, de verschillende huidafwijkingen en huidtypes. Deze kennis is uiterst belangrijk om een correct behandelingsplan op te maken dat het best aan de noden van de huid en wensen van je klant voldoet. Doordacht kiezen we de nieuwste producten en geschikte apparaten voor de beste gelaatsverzorging. We bestuderen nauwgezet de ingrediënten en werken merk-overschrijdend. Dit stelt jou in staat om een kritische keuze te maken voor het merk van je toekomstige gelaatsverzorgingen.

Speciale aandacht besteden we aan trendy technieken zoals collageen draden, BB glow, dermaplaning, HydraFacial, threading, brow mapping, henna brows, browlamination, wimperlifting, wimperextensions, sugar waxing, botox, fillers en vele andere. Dit alles doen we met respect voor de grenzen van onze vakbekwaamheid.

Als extra touch krijg je ook tips voor marketing, online verkoop en sociale media om je nieuwe expertise te promoten!

Inhoud

  • Apparatuur indelen volgens gebruik naar huidtype en huidafwijking
  • Huidanalytische apparatuur, laser en huidverbeterende apparatuur bespreken en toepassen, a. Observ, HydraFacial, LED-therapie, radiofrequentie, elektroporatie, endermologie
  • Diverse huidafwijkingen zoals acné, pigmentatie, haarvatproblemen en gevoeligheid (o.a. door kankerbehandelingen) begrijpen en behandelen zowel met apparatuur als met producten zoals met zuurpeelings
  • Verschillende ontharingstechnieken zoals sugarwaxing, treading, filmhars, striphars
  • Trendy gelaatstechnieken met o.a. dermaplaning, collageen draad lift en BB glow
  • Demonstratie van plastische ingrepen zoals botox en fillers
  • Esthetische gelaatstechnieken uitvoeren, bv. henna brows, browlamination, browmapping, wimperlift, -verf en -extensions
  • Massagetechnieken uitvoeren: bindweefselmassage en facial cupping massage
  • INCI-benamingen van ingrediënten in cosmetica herkennen en een kritische blik verwerven op de gevaren van bepaalde stoffen

Je vindt de exacte data van deze contactmomenten als je doorklikt bij de gekozen cursus bij “Uurrooster”.


De modules komen uit de opleiding “Schoonheidsspecialist”.

Lokeren

Groendreef 31

Masterclass Gelaatsverzorgingen [70% e-learning]    (donderdagavond)cursusnummer: 20240104
Startdatum: 26/09/2024 - Einddatum: 05/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 11/12/2024.

Masterclass Gelaatsverzorgingen [70% e-learning]    (donderdagvoormiddag)cursusnummer: 20240107
Startdatum: 26/09/2024 - Einddatum: 05/06/2025
Uiterste inschrijvingsdatum is 11/12/2024.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te kunnen starten moet je beschikken over het deelcertificaat Initiatie gelaatsverzorging (oud leerplan) of Basistechnieken gelaatsverzorging (nieuw leerplan). Je kan hiervoor ook een gelijkwaardig attest voorleggen of een vrijstellingsproef doen.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 210
  • Verminderd cursusgeld: € 42
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Je vindt gedetailleerde informatie over alle nodige materialen (met geraamde prijzen) in de “Infobrochure Schoonheidsspecialist
  • De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste les besproken.
  • De producten waarmee je wekelijks in de les oefent, moet je zelf aankopen. De producten die tijdens een klantendienst worden gebruikt, stelt het centrum ter beschikking. De klant betaalt hiervoor een kleine bijdrage aan het centrum. De prijzen hiervoor vind je op “Prijslijst Schoonheidsverzorging“.
  • Het digitaal lesmateriaal staat op Teams (e-learning omgeving) en kan je daar downloaden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.
De technieken worden aangeleerd op medecursisten en worden daarna toegepast op modellen.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.
Stages maken deel uit van de opleiding en worden ook geëvalueerd.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

  • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
    Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
  • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

  • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
    • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
    • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
    • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...