Leerwinst verhogen met Microsoft Leerversnellers

Leerwinst verhogen met Microsoft LeerversnellersLater gepland

Digitale klas – expert (10 lestijden)

Wil je op maat van je leerlingen inhoudelijk en vormelijk differentiëren met de handige tools van Microsoft? Wil je hun leren personaliseren en zo hun leerwinst en -motivatie verhogen?

Al gehoord van de Leesvooruitgang en Leescoach? Ken je de mogelijkheden van De Sprekerscoach, de Zoekcoach, de Reflect tool of Education Insights?

“Met deze krachtige hulpmiddelen kunnen leerlingen onmiddellijk gaan oefenen en kan jij beginnen met het verzamelen van informatie waarmee je ze helpt verder te komen. Het maken, beoordelen en analyseren van opdrachten wordt gestroomlijnd, waardoor docenten meer tijd overhouden voor andere taken.” (Microsoft).

M.a. w. een aanrader voor al wie een versnelling hoger wil schakelen!


In deze korte cursus leer je

  • Toegankelijkheidstools in een Windows-omgeving instellen om e-inclusie te stimuleren leerversnellers gebruiken als digitale coach leerpaden maken in Classwork voor Teams tools ter ondersteuning van het lezen en taalvaardigheid gebruiken met leerlingen artificiële intelligentietools gebruiken om werkdruk te verlagen het leren personaliseren en differentiëren in de klaspraktijk.
  • Tijdens dit traject leer je praktische tools en manieren om deze te implementeren in je lespraktijk. Een verslag van je persoonlijke ervaringen hierover maakt deel uit van de evaluatie.

Deze cursus situeert zich in de module Digitale klas – expert van de nieuwe opleiding ICT-expert in een educatieve context.


Voor wie?

Voor alle leerkrachten van alle onderwijsniveaus die de Education-tools van Microsoft efficiënt willen inzetten.


Organisatie

Een combinatie van synchroon en asynchroon afstandsonderwijs.

Tijdens de synchrone lesmomenten kom je 3 keer op een vastgelegd moment online via Teams, je vindt deze momenten op het uurrooster. We ontdekken samen de verschillende leerversnellers van Microsoft en hoe je deze kan inzetten in je klas, hoe je het gebruik ervan kan evalueren en eventueel bijsturen.

Tussentijds verwerk je op eigen tempo het leermateriaal en de opdrachten die we jou via het ELO (elektronische leeromgeving Teams) aanbieden.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

Cursusgeld: € 15
Verminderd cursusgeld: € 3

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 5.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …
  • Het digitaal lesmateriaal wordt op het ELO (e-learning omgeving Teams) geplaatst en kan je downloaden.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...