Koken voor anderstaligen

Koken voor anderstaligenLater gepland

Basis koken (80 lestijden) + 2 Open modules NT2 richtgraad 2 Verlengd (2 x 60 lestijden)

Als anderstalige combineer je deze kookcursus met 2 open modules NT2 “Nederlands bij kookcursus” (2 x 60 lestijden).

Kook je graag? Wil je lekker leren koken zoals we dit in België doen? Ben je benieuwd naar de juiste naam van een gerecht of een ingrediënt in het Nederlands? Dan is deze cursus iets voor jou. In deze cursus combineren we lekker koken met Nederlands leren.

Tijdens de extra lessen Nederlands bespreken we de recepten uit de vorige en volgende les en leer je de juiste Nederlandse woorden.

In de kookles maken we elke keer een 3-gangenmenu, samen met de groep en de leerkracht.


Voor deze cursus kan je enkel aan één van onze balies inschrijven en niet online.

 


Deze modules komen uit de opleiding “Koken” en “Nederlands tweede taal – richtgraad 2”.

Je hebt het certificaat van Nederlands tweede taal (NT2) richtgraad 1.2 (Waystage) behaald.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 192
  • Verminderd cursusgeld: € 50
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 20.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 10 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...