Koken met bier

Koken met bierLater gepland

Gastvrij koken (80 lestijden)

Onze Belgische bieren genieten internationale faam. Met een ruime waaier aan smaken en meer dan 1000 soorten is België een echt bierland. Waarom dit niet uitproberen bij de bereiding van je gerechten? Bier voegt extra smaak toe aan je gerecht, maakt je vlees mals en kan de basis zijn van een lekkere saus. Combineer naar hartenlust met een bitter, zoet, kruidig of verfrissend biertje. Er is keuze genoeg!

Hierbij enkele voorbeelden van gerechten die op het programma staan:

  • Venkelroomsoep met saffraan, gamba en Westmalle
  • Varkenshaasje met lentegroenten en Rodenbach
  • Gekarameliseerd bladerdeeg met appelen, sorbet van appelbier en banketbakkersroom
  • Mosselen in een deegjasje met Hoegaarden en verse tartaar
  • Hertenfilet met een sausje van kriekbier, groene kool en gevulde aardappelen
  • Geschubde snoekbaars met prei en zeekraal
  • Pasta, scampi met rauwe ham en een sausje met Maredsous blond
  • IJsgekoelde sabayon van abdijbier met verloren brood, gebakken appeltjes en mascarpone-ijs

Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Een basiskennis van de dagelijkse keuken is voldoende om in deze cursus te kunnen starten.

Inschrijvingsgeld

  • Cursusgeld: € 120
  • Verminderd cursusgeld: € 24
  • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

  • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
    Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
  • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
  • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
  • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 12 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...