Koken met Belgische streekproducten

Koken met Belgische streekproducten

Lekker voor alledag (80 lestijden)

Men hoeft niet altijd ver te zoeken om heel lekkere basisproducten voor een fijne keuken te vinden. Ook in onze streek is er een groot aanbod van lekkere producten waarmee culinair kan uitgepakt worden. Denk maar aan wat de zee ons te bieden heeft! Ook op het land zijn er schatten te vinden zoals asperges, aardbeien, paddenstoelen, ham, bier, kaas, wild … en zoveel meer.

In deze cursus gaan we op zoek naar de pareltjes van ons land. Hiermee ga je aan de slag om hippe gerechten uit te werken waarin de zuivere smaken ten volle tot zijn recht komen.

In elke les wordt een driegangenmenu aangeboden volgens het aanbod van het seizoen, met veel aandacht voor de bordschikking en afwerking van het gerecht.

Een greep uit de mogelijkheden:

 • Verrassende hapjes, voorgerechtjes, soep, afhankelijk van de periode van het jaar
 • Smakelijke hoofdgerechten gecreëerd met zorgvuldig gekozen seizoenproducten uit de streek en uitgewerkt met aandacht voor zeer diverse bereidingstechnieken, smaak, kleur, gelegenheden.
 • Originele afsluiters: van fijn dessert tot ovenvers gebak en snoeperijen

Deze module komt uit de opleiding “Koken”.

Hamme

Verbindingsstraat 66

Koken met Belgische streekproducten    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 232408137 - Uiterste inschrijvingsdatum is 07/12/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Om te starten in deze cursus moet je geslaagd zijn voor Deel 1: Culinaire start.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 10.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een schort, een vaatdoek, 2 keukenhanddoeken en 2 pannenlappen
 • Een dunschiller, aardappelmesje en demi-chefmes.
 • We vragen een bijdrage voor de ingrediënten van circa € 11 per les.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...