Klusjes verwarming

Klusjes verwarmingLater gepland

Technische werkzaamheden verwarming 1 (40 lestijden)

Wil je kleine herstellingen kunnen uitvoeren of wil je starten in de wereld van verwarmingsinstallaties? Ben je een handige doe-het-zelver of wil je je technische vaardigheden ontplooien? Deze cursus is de perfecte opstap om de basisprincipes aan te leren en uit te voeren, bij je thuis of in je werkomgeving.

Naast het plaatsen en bewerken van aanvoerleidingen leer je in deze korte cursus ook onderdelen van een verwarmingsinstallatie op een veilige manier vervangen en onderhouden.

Wat komt aan bod?

 • Leidingen, verwarmingstoestellen en toebehoren herstellen en plaatsen bv. beugels, afsluitkranen….
 • Buizen bewerken: meerlagenbuis, koperen buis, stalen en gegalvaniseerde buis
 • Gepaste machines en materialen kiezen, veilig gebruiken en onderhouden
 • Plannen, werktekeningen, technische informatie en schema’s opzoeken en toepassen
 • Efficiënt werken met oog voor eigen veiligheid en welzijn

Deze module komt uit de opleiding “Polyvalent onderhoudsmedewerker gebouwen”.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 60
 • Verminderd cursusgeld: € 12

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 4.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Een materiaalkoffer met vouwmeter, waterpas, bankhamer, buizensnijder, pijptang, waterpomptang, schroevendraaierset en bitsenset (richtprijs circa € 100).
 • Aangepaste werkkledij is vereist.
 • PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen): veiligheidsschoenen zijn verplicht (circa € 50).
 • Lesmateriaal is beschikbaar via de leerkracht of je kan dit via Teams (e-learning omgeving) downloaden.

De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste lessen besproken en kan doorheen een opleiding sanitair en verwarming verder gebruikt worden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...