Klusjes elektriciteit

Klusjes elektriciteit

Technische werkzaamheden elektriciteit 1 (40 lestijden)

Wil je kleine elektrische herstellingen kunnen uitvoeren of wil je starten in de wereld van elektriciteit? Ben je een handige doe-het-zelver of wil je je technische vaardigheden ontplooien? Deze cursus is de perfecte opstap om de basisprincipes aan te leren en uit te voeren, bij je thuis of in je werkomgeving.

In deze basiscursus leer je hoe je elektrische componenten in een woning kan plaatsen en repareren, met aandacht voor de noodzakelijke veiligheidsregels als je aan een elektrische installatie werkt. Zo leer je stopcontact en schakelaars plaatsen, een snoer herstellen, een zekering vervangen, eenvoudige lichtschakelingen bevestigen, aansluiten en testen.

Wat komt aan bod?

 • Leidingen, buizen, kanalisaties, vloerdozen en aansluitdozen monteren en plaatsen met aangepast materiaal en gereedschap
 • Leidingtracés uitzetten volgens de instructies en technische plannen
 • Verschillende soorten geleiders, kabels en draden onderscheiden
 • Buizen voor verschillende stroomkringen leggen, monteren en bevestigen
 • Storingen en fouten in een elektrische installatie detecteren en herstellen
 • Elektrische componenten herstellen of vervangen zoals lampen, schakelaars en zekeringen
 • Alle werken uitvoeren met aandacht voor veiligheid
 • De gepaste maatregelen toepassen om hinder zoals stof, lawaai en afval te beperken

Deze module komt uit de opleiding “Polyvalent onderhoudsmedewerker gebouwen”.

Lokeren

Brouwerijstraat 5

Klusjes elektriciteit    (donderdagnamiddag)cursusnummer: 232407894
Startdatum: 07/09/2023 - Einddatum: 14/11/2023
Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 60
 • Verminderd cursusgeld: € 12

Studiekosten

 • Cursusmateriaal (verplicht bij elke inschrijving): € 4.
  Dit bedrag is afhankelijk van de opleiding en omvat de kostprijs voor o.m. kopieën, grondstoffen en (digitaal) materiaal dat je in de lessen gebruikt of verbruikt, software, platformen, diensten, …  Aanvullend vind je hieronder een opsomming van andere benodigdheden die hierin niet zitten vervat.
 • Klein werkmateriaal: een werkkoffer met een set geïsoleerde schroevendraaiers, geïsoleerde tangen (combinatietang + zijsnijtang), ontmantelingsmes, striptang, multimeter (geraamde kostprijs circa € 150).
 • PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen): veiligheidsschoenen zijn verplicht (circa € 50).
 • Lesmateriaal is beschikbaar via de leerkracht of je kan dit via Teams (e-learning omgeving) downloaden.

De aankoop van alle materiaal wordt in de eerste lessen besproken en kan doorheen een opleiding Elektriciteit verder gebruikt worden.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...