Juwelen en sierlijke materialen

Juwelen en sierlijke materialen

Werken met niet-natuurlijke materialen (80 lestijden)

In deze cursus ligt het accent op juwelen in al zijn vormen en toepassingen volgens de nieuwste trends: kettingen, armbanden, oorringen, ringen, hangers en broches. Maar ook juwelenhouders, sleutelhangers en tafeldecoraties kan je hier maken. Je werkt met materialen zoals glaskralen, rocailles, verschillende soorten draad, kralen uit halfedelstenen, hout, leder, metaal, hars, papierporselein, fimo en kunststof. Rijgen, knopen, haken, plooien, boetseren, weven en kettelen zijn enkele technieken die zeker aanbod komen.

Je geduld, creativiteit en handigheid worden gegarandeerd beloond met persoonlijke accessoires in diverse eigentijdse stijlen en kleuren.


Deze module komt uit de opleiding “Decoratief in de woning”.

Lokeren

Groendreef 31

Juwelen en sierlijke materialen    (woensdagvoormiddag)cursusnummer: 232407816 - Uiterste inschrijvingsdatum is 13/12/2023.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Er is geen voorkennis vereist.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 120
 • Verminderd cursusgeld: € 24
 • Volg je een module voor de 4de keer binnen 6 schooljaren, dan betaal je verhoogd inschrijvingsgeld. Meer info kan je nalezen op Inschrijvingsgeld en -kosten. Bij twijfel contacteer je best ons secretariaat.

Studiekosten

Werkmap met documentatie, kralen, diverse draad, tangen, fournituren, rijgnaald,… (circa € 90). De aankoop hiervan wordt in de eerste les besproken.
Gereedschap is ter beschikking in ons werkatelier.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

In CVO Focus kan je inschrijven op 2 manieren

Online via de website

 • Bij een online inschrijving zal je altijd het volledige standaard inschrijvingsgeld met bancontact moeten betalen.
  Betalen met een creditkaart (VISA, Mastercard, … is niet mogelijk).
 • Als je recht zou hebben op verminderd inschrijvingsgeld of kan genieten van het maximumbedrag van 300 euro per aparte opleiding, raden we aan om persoonlijk te komen inschrijven aan één van onze balies.

Nu online inschrijven


Persoonlijk aan één van onze balies – klik hier voor onze locaties en openingsuren

 • Bij je inschrijving breng je standaard mee:
  • een bancontactkaart of opleidingscheques als betaalmiddel – we aanvaarden geen cash geld,
  • de nodige attesten voor vermindering of volledige vrijstelling van inschrijvingsgeld. Deze documenten mogen niet ouder dan 1 maand zijn op het moment van de inschrijving.
  • een kopie van je diploma, (deel)certificaat, getuigschrift of attest – als je in een vervolgmodule wil starten.

Bezig met zoeken...