Je computer in topconditie

Je computer in topconditie

Installatie en configuratie (60 lestijden)

Welke programma’s zijn overbodig op onze computer, en welke zijn echt nodig? Wat is de beste manier om programma’s en eventuele aanwezig malware en virussen te verwijderen? Uiteraard zoeken we ook uit hoe we de nodige beveiliging op een pc installeren en hoe we onze privacy kunnen beschermen.

Verlies nooit meer een foto of een tekst, maak op geregelde tijdstippen een back-up van jouw bestanden en programma’s. Als alles in het honderd loopt, kunnen we nog altijd Windows “opnieuw instellen”, maar hoe doe je dat en wat zijn de gevolgen? Zo’n kleine problemen met onze PC leren we zelf oplossen.
Kleine problemen met onze PC leren we zelf oplossen.
Als alles in het honderd loopt kunnen we nog altijd Windows “opnieuw instellen”, hoe doe je dat en wat zijn de gevolgen.

Inhoud

 • Updates van Windows en alle programma’s op de computer installeren
 • Welke software heb je allemaal nodig?
 • Overbodige software verwijderen
 • Scannen op malware en virussen
 • Een back-up maken van belangrijke documenten en foto’s
 • Een image maken van onze computer maken

Beveren

Puithoek – Kruibekesteenweg 51

Je computer in topconditie    (dinsdagavond)cursusnummer: 192002423 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Sint-Niklaas

Noordlaan 32

Je computer in topconditie    (dinsdagavond)cursusnummer: 192003151 - Uiterste inschrijvingsdatum is verstreken.

Alle lesdagen en -locaties zijn vermeld onder voorbehoud en kunnen om organisatorische redenen altijd worden gewijzigd. Het aanbod wordt jaarlijks vernieuwd en geoptimaliseerd.

Je moet al vlot met de computer en internet kunnen werken en voldoende voorkennis hebben van “Windows 10 Personaliseren en werken met bestanden” of je kan je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 90
 • Verminderd cursusgeld: € 18

Studiekosten

 • Afhankelijk van de lesplaats en/of leerkracht:
  • Syllabus van de leerkracht: € 12
  • Cursusmateriaal dat je via ons ELO (e-learning omgeving) gratis kan downloaden
 • Om vlot te kunnen oefenen raden we ook een USB-stick aan (circa € 10)

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...