Jas en mantel

Jas en mantelLater gepland

Realisaties jas/mantel dames (120 lestijden)

Zin om creatief de handen uit de mouwen te steken? Dan ben je van harte welkom in deze vervolgmodule waarin je je kan toeleggen op de specifieke technieken voor een jas en mantel:

 • een patroon tekenen en aanpassen volgens jouw model
 • mantelzakken stikken
 • mantelsplitten maken
 • soorten sluitingen toepassen
 • kragen uitwerken
 • capuchons naaien
 • een jas of mantel voeren

Je werkt met stoffen zoals wol, gabardine, enz. Je maakt je persoonlijke creatie volgens de laatste trends en passend bij je eigen stijl en voorkeur.

Onze ervaren leerkrachten zetten je graag op weg zodat je straks fier kan buiten stappen met een zwierige mantel of leuk jasje!


Deze module komt uit de opleiding “Realisaties dameskleding”.

Om te kunnen starten in deze cursus moet je geslaagd zijn voor Basis kleding, Rok/pantalon en Blouse/jurk.
Je kan ook instappen op basis van attesten van andere opleidingen of je voorkennis bewijzen via een vrijstellingsproef.

Inschrijvingsgeld

 • Cursusgeld: € 180
 • Verminderd cursusgeld: € 36

Studiekosten

 • Het benodigd materiaal uit het eerste jaar kan je verder gebruiken: een potlood, kopspelden, een lintmeter, een stof- en papierschaar, naainaalden.
 • Al het ander materiaal is in ons centrum beschikbaar: patroonpapier, naaimachines, meetlatten, overlocks,…en kan gratis worden gebruikt.

De aankoopprijs van stof en garen voor een werkstuk zit uiteraard niet in het cursusgeld begrepen. Maar ook hiervoor zal je kunnen rekenen op het professionele advies van je leerkracht.

Gespreide evaluatie

CVO Focus kiest overtuigd voor een evaluatiesysteem zonder examens. Evaluaties worden gespreid over de cursus aangeboden.

Waarom gespreide evaluatie?
We evalueren op geregelde basis stukken leerstof. Gedurende de cursus zal je dus regelmatig opdrachten krijgen. Op deze manier kunnen we je goed opvolgen en de lessen bijsturen indien noodzakelijk. Tegelijkertijd stimuleren we je ook om de leerstof regelmatig te bekijken en zo vermijden we onnodige stress op het einde van de cursus.

Waarom evalueren?
Opdrachten zijn een belangrijke bron van informatie voor de leerkracht. Hebben mijn cursisten de leerstof begrepen? Hebben ze een bepaalde vaardigheid onder de knie? Behalen ze de vooropgestelde leerdoelen van de cursus?
Voor jou als cursist is het een stimulans om de leerstof regelmatig bij te houden. De resultaten geven je een idee van wat je al kan.

Opgelet!
Ben je te vaak afwezig bij deze opdrachten tijdens de les, en zijn er dus te weinig gegevens om je te beoordelen? Dan kan het centrum beslissen dat je niet geslaagd bent voor de cursus.

Deze cursus zit momenteel niet in ons aanbod of de inschrijvingsperiode is hiervoor verstreken.
Voor meer info kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers.

Bezig met zoeken...